Egyre több a bevándorló Új-Zélandon

0

A New Zeland Herald szerint egyre több munkavállalási vízumot adnak ki az országban. Ezek száma 2004-ben még 16.787 volt, tavaly már 41.576-ra ugrott. (A találatért köszönet Pappitónak!)

A legtöbben az Egyesült Királyságból, Németországból, Ausztráliából, Dél-Afrikából és az Egyesült Államokból érkeztek. Érdekesség, hogy az Egyesült Királyságból (16,6 százalék) kétszer annyian mentek dolgozni Új-Zélandra, mint Németországból (8,8 százalék).

Noha az ausztráloknak nem szükséges vízum, ha Új-Zélandon szeretnének dolgozni, a kimutatásokban szerepelnek ők is. A friss statisztikai adatok erős népességnövekedést mutatnak, ez már a hatodik egymás utáni hónap, amikor a nettó bevándorlás meghaladja a 6000 főt.

Az ottani kormány az elmúlt héten jelentette be, hogy megszigorítja a bevándorlási politikáját, különös tekintettel a képzett munkaerő számára kiadott vízumokra.

Dolgozz te is külföldön, keress munkát a Határátkelőn!

Annak ellenére, hogy a letelepedett külföldiek között a kínaiak és az indiaiak is nagy arányban képviseltetik magukat, nincsenek a TOP5-ben a kiadott munkavállalói vízumok számát illetően.

Nem úgy, mint a dél-afrikaiak, akiknek a száma százalékban mérve 2,5-ről 5,5-re duzzadt, mindez 2004 óta.

(Fotó: backpackerguide.nz)

Share.

About Author

Leave A Reply