Egyre több a magyar cég Bécsben

0

Azt talán túlzás lenne állítani, hogy tódulnak a magyar vállalatok az osztrák fővárosba, az azonban biztos, hogy az élvonalban vannak ebben a tekintetben nemzetközi összehasonlításban is.

Tavaly egyébként is rekordot döntött a Bécsben letelepedő külföldi cégek száma – legalábbis az osztrák Gazdasági Minisztérium adatai szerint. Egyébként (talán nem meglepő módon) a német cégek körében volt a legnépszerűbb az osztrák főváros.

Az élen tehát a németek állnak, 2015-ben összesen 49 vállalat telepedett le Bécsben, de nagyon érdeklődőek a magyar és az olasz befektetők is: 18 magyar és 14 olasz vállalkozás kezdte meg működését tavaly az osztrák fővárosban – írja a napi.hu.

Ezzel az eredménnyel Bécs ötször annyi nemzetközi vállalkozást tudott megnyerni magának, mint a második helyezett Karintia, ahol 36 külföldi vállalkozást alapítottak. A listát Salzburg (25), Tirol (20) és Alsó-Ausztria (18) folytatja.

Csupán az érdekesség kedvéért jegyezzük meg: nem kizárt, hogy az idei év listavezetője Kína lesz, 2016 márciusában ugyanis együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Bécs és Csengtu, Szecsuán tartomány fővárosa.

(Fotó: flickr.com/Cha già José)

Share.

About Author

Leave A Reply