Egyre nagyobb gondot jelentenek Angliában a késes támadások

0

Hiába tettek több intézkedést, továbbra is rengeteg a késelés Nagy-Britanniában. Most arra figyelmeztetnek, hogy a helyzet mindenkire hatással lehet.

A késes támadások hatása továbbgyűrűzik, és egész Nagy-Britannia egészségügyi rendszerérét befolyásolja. Az ilyen esetek annyira lekötik ugyanis az orvosok és kórházi dolgozók erőforrásait, hogy más műtéteket elhalasztanak – figyelmeztet egy professzor.

Chris Moran, a nottinghami Queen’s Medical Centre sürgősségi osztályának orvosa szerint a betegeknek hosszabb ideig kell várakozniuk és egyes rutinműtétek – csípő- vagy térdoperációk – el is maradhatnak.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

A hivatalos adatok szerint tavaly összesen 40 829 késes támadás történt az országban, vagyis naponta átlagosan 112. Ez a legmagasabb szám 2011 óta. Szintén kiderült az adatokból, hogy jelentősen nőtt az ilyen sérülésekkel kórházba kerülő tinédzserek száma: 2012-höz képest több mint 50 százalékkal.

„A szúrt sebbel kórházba kerülők aránya harmadával emelkedett, de a 20 éven aluliaknál nagyjából 60 százalékos ez az arány” – számolt be tapasztalatairól az orvos.

Másokra nem jut kapacitás

Mivel egyre többen kerülnek be súlyos sérülésekkel, amíg az orvosoknak velük foglalkoznak, addig más esetekkel nem tudnak. Chris Moran azt mondta: egy átlagos csapat hat főből, négy orvosból és két ápolóból áll – ha késes támadás áldozatát szállítják be, akkor nekik minden mást félre kell tenniük.

„Mindig az orvosi ellátás igénye alapján állítjuk fel a sorrendet. Ha valaki súlyosan vérzik vagy gond van a tüdejével, akkor előre vesszük és ellátjuk. Azt csináljuk, ami a dolgunk, életeket mentünk. Mindenki a legjobbját nyújtja, de ez a helyzet plusz nyomást helyez a rendszerre” – mondta.

Arról is beszámolt, hogy sokszor rendőröket kell állítani a kórházi szobákhoz, mert a bandatagok megpróbálják „befejezni”, amit az utcán nem tudtak, vagyis ott végezni a rivális csoporthoz tartozóval.

Az is előfordult, hogy sajátjai jelentek meg látogatóban: 15-en próbáltak bemenni egy válságos állapotban lévő beteghez, miközben két látogató fogadása engedélyezett. Az orvos szerint nem vették jó néven, amikor rájuk szóltak.

Hogyan lehet brit nyugdíjad?

(Fotó: pixabay.com/Goodfreephotos_com)

Share.

About Author

Leave A Reply