Egyre nagyobb gond a németeknél a családipótlék-bevándorlás

0

Elsősorban kelet-európaiak jelentkeznek be kifejezetten a több pénzért németországi címekre. A hatóságok a háttérben bűnszövetkezetek működését sejtik.

A berlini pénzügyminisztérium szerint az idei első fél év végén Németország több mint 268 ezer olyan gyermek után fizetett családi pótlékot, aki az Európai Unió valamely másik tagállamában él. Ez 10 százalékos emelkedést jelent.

HA INKÁBB DOLGOZNI MENNÉL A NÉMETEKHEZ, KATT IDE!

Az első vészjeleket Duisburg polgármestere adta le, mert városában a közelmúltban csaknem 20 ezerre nőtt a Romániából és Bulgáriából érkezettek száma. Hasonló helyzetről számolt be a Nürnberg melletti Fürth városka polgármestere, Thomas Jung is, aki úgy vélte: a családi pótlékra vadászó kelet-európaiak olyan településeket vesznek célba, ahol olcsó a lakbér.

Az önkormányzati vezetők azt szeretnék, hogy Németország a támogatás összegét igazítsa az érintett gyerekek tényleges lakóhelyén érvényes létfenntartási költségekhez.

A családi pótlék Németországban az első gyerek után havi 194, minden további után pedig 225 euró – emlékeztetett az InfoRádió tudósítója, aki szerint a koalíciós partner Szociáldemokrata Párt elnöke bejelentette, a helyzetet a kormány az Európai Unió szintjén akarja rendezni, mégpedig úgy, hogy a családi pótlék összegének meghatározásánál vegyék figyelembe a megélhetési költségek eltérését a tagállamok között.

Németországi kálvária több felvonásban

(Fotó: pixabay.com/Alexas_Fotos)

Share.

About Author

Leave A Reply