Egyre biztonságosabb Németország

0

A magyar kormányzati propagandával ellentétben elképesztő, két évtizede nem tapasztalt mértékben csökkent tavaly a regisztrált bűncselekmények száma Németországban.

A kimutatás szerint tavaly 9,6 százalékkal, 610 542 esettel csökkent a regisztrált bűncselekmények száma az egy évvel korábbi 6 372 562-höz képest – derül ki a Welt am Sonntag lap által megszerzett 2017-es rendőrségi bűnügyi statisztikából (PKS), amelyet május elején mutat majd be Horst Seehofer belügyminiszter.

Ez a legnagyobb mértékű csökkenés, amióta 1993-ban bevezették az „össznémet” PKS-t – mondta a lapnak Oliver Malchow, a legnagyobb német rendőri érdekvédelmi szervezet, a Rendőrség Szakszervezetének (GdP) elnöke.

Németországi munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A bűncselekménnyel gyanúsított személyek száma 10,5 százalékkal 2,11 millióra csökkent. Közöttük 736 265 személynek nem volt német állampolgársága. A nem német gyanúsítottak száma így 22,8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Ezen belül a menedékkérő, az oltalmazott vagy a kontingens-menekült jogállásban lévők, illetve az országban jogcím nélkül tartózkodók száma 40,7 százalékkal csökkent.

A regisztrált bűncselekmények legnagyobb csoportja, nagyjából egyharmada az utóbbi éveknek megfelelően lopás volt. Ebbe a kategóriába 2,09 millió eset tartozik, ami 11,8 százalékos csökkenés.

A német lakosság biztonságérzetét az utóbbi években nagymértékben rontotta a lakásbetörések számának emelkedése, ami a hatóságok szerint részben a határok nyitottságát kihasználó kelet-európai bandáknak tulajdonítható.

A lakásbetörés büntetését tavaly szigorították, bevezették, hogy ilyen bűncselekményért nem lehet egy évnél rövidebb szabadságvesztést kiszabni.

Csökkent az erőszakos bűncselekmények száma is, 2,4 százalékkal 188 946-ra, ezen belül a súlyos testi sértések száma 2,1 százalékkal 137 058-ra mérséklődött.

Ugyanakkor egy sor területen növekedést regisztráltak, az emberölések száma 3,2 százalékkal 758-ra emelkedett, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeké pedig 9,2 százalékkal 330 580-ra nőtt.

Milyen szakmákat keresnek Ausztriába és Németországba?

Share.

About Author

Leave A Reply