Egymillióan lakás nélkül Németországban

0

Ki hitte volna, hogy csaknem egymillió embernek nincs lakása Németországban? Pedig így igaz, ez ráadásul 150 százalékos emelkedés a legutóbbi, 2014-ben készített felmérés óta.

A lakástalanokat segítő szövetségi munkacsoport (BAGW) elemzése szerint tavaly 858 ezer ember élt Németországban bérelt vagy saját tulajdonú lakás nélkül.

Ez részben a menekültek miatt van így, de a lakástalanság ettől függetlenül is nagymértékben emelkedett, ha őket kivesszük az egyenletből, akkor a 2014-es 335 ezerhez képest tavaly már 422 ezren éltek otthontalanul.

Németországi állások százai a Határátkelőn. Válogass közülük!

A lakástalanok jellemzően egyedülállók, több mint 70 százalékuk férfi. Jelentős részük az Európai Unióba 2004 óta felvett országok állampolgárai közül kerül ki, arányuk tavaly 12 százalékos volt, ami nagyjából 50 ezer embert jelent. Ők főleg a nagyvárosokban élnek, általában hajléktalanok.

A szervezet vezetője azt hangsúlyozta, hogy az egymást követő szövetségi és tartományi kormányok évtizedek óta elhibázott lakáspolitikát folytatnak, nem küzdenek kellőképpen a szegénység ellen.

Ami a jövőt illeti, a munkacsoport szerint ha semmi sem változik, akkor 2018-ban elérheti az 1,2 milliót a lakástalanok száma Németországban.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/ales_kartal)

Share.

About Author

Leave A Reply