Egyfajta polgárháború dúl Európában

0

A francia elnök a tekintélyelvűség ellen, az emberi jogokat tiszteletben tartó liberális demokrácia mellett állt ki az Európai Unió jövőjéről az Európai Parlamentben tartott beszédében.

Emmanuel Macron szerint nem szabad hagyni, hogy az Európai Unió más irányt vegyen, meg kell fékezni a tekintélyelvűséget, hiszen az lebontaná, gyengítené a demokráciát. Azt a demokráciát, amely megvédi az embereket, és garantálja az egyenlőséget.

A francia köztársasági elnök szerint Európa demokráciája az összes régió és minden polgár egyenlőségét és teljes elfogadását, valamint a gondolat szabadságát jelenti. Ez sérülékeny, de minden másnál erősebb modell, amelyet meg kell védeni.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

„Úgy tűnik, hogy egyfajta polgárháború dúl Európában: a nemzeti önzőség és pesszimizmus fölénybe látszik kerülni azzal szemben, ami összeköt minket. Érezhető az illiberalizmus iránti lelkesedés, és folyton növekszik” – fogalmazott.

„Visszautasítom a gondolatot, hogy az európai demokrácia gyenge. Nem akarok az alvajárók nemzedékéhez tartozni, nem akarok olyan nemzedék része lenni, amely elfelejtette a saját múltját” – tette hozzá Emmanuel Macron.

Ami a 2019-es európai parlamenti választásokat illeti, azokon szerinte „meg kell akadályozni a populisták bénító munkáját.” Ennek érdekében nyitott, minden polgárt bevonó konzultációt kell indítani, demokratikus, kritikus vitát kell folytatni Európa jövőjéről, és vissza kell állítani az emberek bizalmát Európában.

„Meg kell mutatni, hogy Európa vezetői meg tudják védeni az állampolgárokat az egyre jelentősebb külső kihívásokkal szemben, amihez viszont egységes Európára van szükség” – mondta Emmanuel Macron.

Letámadták a lányt, aki leírta, külföldre menne

(Fotó: twitter.com/emmanuelmacron)

 

Share.

About Author

Leave A Reply