Egyelőre csak álom a német bér

0

Igenis van egy olyan határ a fizetésekben, aminek elérése után már nem mennének el a munkavállalók a magyar cégektől. És ez még csak nem is a német színvonalat jelenti, ami azért nagyon messze van.

Minderről a kecskeméti Mercedes-Benz nemrég távozó HR-igazgatója beszélt. Ács Lászlónak meggyőződése, hogy létezik egy pszichológiai határ a fizetésekben, amely elérése esetén megtarthatóvá válnak a munkavállalók. Ez persze nem a német béreket jelenti.

A szakember szerint Magyarországon is átalakulóban vannak a munkavállalókkal szembeni elvárások. A beruházók is szeretnének a nagyobb hozzáadott értéket teremtő tevékenységekben is munkavállalókat foglalkoztatni.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Ezen munkakörökben már jóval kisebb az olló a hazai és a nyugat-európai bérek között, és a fejlesztések nem csak béremelésre vonatkoznak, hanem az érdekes, kihívást jelentő munkakörökre, a szakmai karrier lehetőségére is.

Ács László szerint érdemes arról is beszélni, hogy a kisebb hozzáadott értéket termelő munkakörökben is megoldást kell találni a munkaerő elvándorlására.

“Meggyőződésem, hogy létezik egy pszichológiai határ a fizetésekben, amely elérése esetén megtarthatóvá válnak a munkavállalók. Ez nem a németországi bérszínvonalat jelenti, hiszen ott magasabbak a lakhatási és egyéb kiadások is, melyeket a bérekből kell finanszírozni” – mondta a Pénzcentrumnak.

“Ehhez még hozzájárul, hogy minden munkavállaló mérlegeli az egyéb, pénzben nem mindig kifejezhető hátrányokat is, mint például a családtól való távollét, vagy éppen a heti bejárás” – tette hozzá a kecskeméti Mercedes-Benz nemrég távozó HR-igazgatója.

(Fotó: pixabay.com/JESHOOTS)

Bölcsész diplomával szobalányként Németországban

Share.

About Author

Leave A Reply