Egyél ír canapét!

0

A Koboldwhisky blog az írországi mindennapokról számol be – például a helyi étkezési szokásokról kezdve a levesektől a salátákon át a húsokig. Jöjjön hát egy gasztrokaland!

„Leves

Alapjában véve itt eléggé elterjedtek a krémlevesek, ezt egy szendviccsel és némi chipsszel (Tayto vagy Hunky Dory’s) szokták kísérni, nem kerítenek túl nagy feneket az étkezéseknek errefelé.

Alapjában véve jók a krémlevesek, bár mondjuk mikor bacon krémlevest láttam volt munkahelyem kantinjában, akkor egy pillanatra elkapott a hányinger… a leves receptje a következő, in general: szórj bele mindent a turmixba, amit még elvisz a gép pengéje, adj hozzá sót és némi tejszínt, majd turmixold le és forrald fel. Ha nagyon vállalhatatlan, fűszerezd agyon a fűszerespolc alsó 3 polcán található dolgokkal, és fogd rá, hogy „italian” spicy cream soup.

Szendvicsek

Csak a képzelet szab határt, mit teszel bele. Szó szerint. A csirkés-töltelékes szendvics (tehát zsemle egy kis csirkével és zsemlével) nagy favorit az írek körében, valamint a majonézes krumplisalátás baconöset is nagyon viszik, ahogy láttam. Amúgy minden szendvicset feldob egy adag hasábburgonya, ecettel meglocsolva.

Ha szívesen megkóstolnák mindezt Írországban, mondjuk munka közben, akkor itt válogathatsz jó állásajánlatok közül. Ha pedig csak simán külföldre mennél, akkor ide kattints!

Saláták

Itt most ne a franciasalátára, meg Cézár-salátára gondoljunk, vagy éppenséggel egy orosz hússalátára. Ez általában egy adag zöldség, nyakon öntve egy liter dresszinggel, vagy coleslaw (mellesleg, a coleslaw-t valami világbajnok módon készítik mindenhol, imádom).

Fingerfoods/canapes

Először furcsán néztem, miért ujjonganak a kollégáim, hogy a céges nightouton lesz canape, mert egyből a fekvőalkalmatosságra asszociáltam, aztán felhomályosodtam, hogy az tulajdonképpen egyfajta fingerfood. Vagyis magyarul hihetetlen kis adag bármi, amiről azt hiszi az ember, hogy jó sörkorcsolyának, meg felszívja az alkoholt, de valójában nem igazán ér semmit, bár felettébb finom.

Marhahús, bárány, hal

Szinte minden étel ezekből az alapanyagokból készül, ezek voltak azok, amiket otthon akkor ettem, ha muszáj volt, vagy akkor sem, de itt megszerettem őket.

Krumpli

Állandó köret minden mellé. Ha kérsz egy adag tésztát, akkor is kapsz hozzá egy kis sült krumplit (hasábburgonyát), mert az úgy jó. A szendvics mellé is kapsz.”

Akit érdekel, kattintás után részletesebben is elolvashatja, hogyan sikerült a szerzőnek pótolni a magyaros ízeket és termékeket.

Share.

About Author

Leave A Reply