Egy sziget szellemekkel

0

Palau szigete rendkívül egzotikus, és tulajdonképpen azt is megértjük, hogy a Legfrissebb Hawaii Hömbölgések blog szerzőjének ez a kedvenc szigete. Lássuk, miért!

„A palauiak egy nagyon kemény nép. Önfejűek, öntudatosak és nagyon zárkózottak. Fontos számukra a tisztelet és „státusz”. Kultúrájuk része, hogy a Yap szigetlakókkal egyfajta testvériséget ápolnak, ami már csak azért is jó, mert ez a két sziget a kedvencem a csendes-óceáni térségben. (…)

Az első tanács bárkinek, aki ide utazik, hogy akármi történik, csak és kizárólag a Koror térségben keressen szállást. (személyes ajánlásom a The Penthouse Hotel). Lényegében itt van élet, itt vannak a boltok, itt van az összes turista szolgáltatás. Majdnem az összes hotel itt található, az éttermek és a kikötő is és az éjszakai élet is ide összpontosul.

Első utam alkalmával ide érkeztem szombaton, és volt akkora nagy mákom, hogy a kollégáim hagytak nekem egy kis szeretetcsomagot (banán és kókuszdió) ami az életemet mentette meg, mivel az étterem már be volt zárva hajnalban. Vasárnap reggel, korán fel, kávé (mert ugye a kávés cuccot mindenhova vinni kell) és csörög a telefon, hív a kolleganő.

Külföldre mennél, de nincs munkád? Egyetlen kattintásnyira rengeteg lehetőség vár!

Ekkor jött az első meglepetés. Ma mennek horgászni, és velük tarthatok, ha eljutok Kororba valahogy. Mert, hogy az Airai térségben sok a szellem és vasárnap erre nem vezetnek a helyiek… He? Gondoltam poénkodik.

Lementem a hotel recepcióra és CSAK vendégmunkások dolgoztak a hotelben vasárnap. Elmondtam a bajomat, hogy van egy órám eljutni a kikötőbe egyébként egész nap itt fogok unatkozni. Bumm… nincs se busz, se taxi, autót is csak hétfőtől béreltem (és majd Kororból hozzák ki, itt nincs bérlős autó…) mit csinál az ember fia…

Rátalál a tisztítós filippínó srácra aki épp készül a mosást bevinni a városba. Megveszteget egy hideg sörrel a bárból éééééés már úton is…

Döccenőmentesen elértem a kikötőhöz és indult a vasárnapi program. Motorcsónak horgászat, lakatlan sziget látogatás, BBQ, sznorkerezés, és még sooook minden.”

Természetesen érdemes elolvasni a teljes posztot, itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply