Egy szakma, amivel tárt karokkal várnak külföldön

0

Nyilván akad jó pár ilyen, most a húsiparról, azon belül is a hentes szakmáról lesz szó, annál is inkább, mert noha már Magyarországon is egész jól lehet keresni vele a munkaerőhiány miatt, a nyugati fizetésekkel a magyar vállalatok nem tudják felvenni a versenyt.

Szerte Európában rengeteg húsipari dolgozót, hentest keresnek, ez egyaránt igaz Magyarországra, mint például Ausztriára vagy Németországra. Utóbbiban Offenburgban van például ajánlat a Határátkelő külföldi munkákat soroló aloldalán.

Ott az elvárás hentes, húsipari végzettség, több éves szakmai tapasztalat, alapszintű német nyelvtudás és saját autó a munkába járáshoz. Amit ezért kínálnak, az nettó 2400 – 2500 €/hó fizetés, ingyenes szállás (lakás vagy apartman), az első kiutazás költségeinek megtérítése és hosszú távú munkalehetőség.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Szintén Németországban van egy másik ajánlat, ott a fizetés megegyezés szerint megy, a magyar cég nettó 200 euró belépési bónuszt, a kiutazás és a szállás költségét is vállalja. Amit ezért elvárnak, az 1-3 év csontozásban szerzett gyakorlat, hentes szakirányú végzettség, a német nyelvtudás előny, de nem feltétel.

Magyarországon erősen érezni a nyugati lehetőségek hatását, a Spar kommunikációs vezetője szerint húsüzemükben segédmunkásokat, szakmunkásokat és műszaki szakembereket is keresnek.

A legtöbb magyar szakember Ausztriába, Németországba és Svájcba megy, ezekkel az országokkal nem is lehet felvenni a versenyt a béreket illetően – mondta a Pénzcentrumnak Maczelka Márk.

Hét (+1) hazalátogatási stratégia

Share.

About Author

Leave A Reply