Egy porszívó kalandos útja Írországban

0

A posta haldoklása Magyarországon nem számít rendkívüli eseménynek az Írországban élő Liping szerint, aki úgy tapasztalta, hogy Írország ellenben más. Elvileg és általában – kivéve, amikor nem.

„Itt az Anpost kifejezetten megbízható, precíz és gyors. Elég sok cucc érkezett hozzánk általuk, nincs velük probléma. Békeidőben legalábbis. Most azonban a lezárás miatt állítólag sosem tapasztalt mennyiségű forgalom zúdult a nyakukba, ami alatt megadták magukat.

A tengerimalacok máskor 2-3 nap alatt kézbesített szénája két hét alatt ért ide, a nyomonkövetés tanúsága alapján ebből egy hetet a feladás helyszínén, Wicklowban töltött el.

Amikor végül útjára bocsátották, az athloni depóban is pihent még két napot. Szerencsére nem várjuk meg soha, hogy fogytán legyen az ellátmány, így ebből nem lett baj.

Rendeltünk azonban egy porszívót is. A lockdown nem befolyásolta az időzítést, csak így volt kényelmesebb. A csomag az Amazontól jött, s elvileg alig néhány nap alatti teljesítést ígért.

Ebből végül 9 nap után sem lett semmi, viszont megnyílt a pénzvisszafizetés lehetősége, amivel éltünk is. Ekkor már tudtunk a posta állapotáról, így sejtettem, hogy nem veszett el, csak valamiért 6 nappal a nekik való átadás után sem sikerült megjeleníteni a postai nyomkövető rendszerben.

A pénz visszajött, majd tegnap az értesítés is, hogy a készülék Dublinban van, s 3 nap alatt kézbesítik. Közben már Athlonig jutott. Egy ismerős házaspár hölgy tagja hasonlóképp lett gazdagabb egy ingyen csizmával. (…)

Miután a porszívó kínkeservesen felbukkant Dublinban, útnak indult Athlone felé. Ez egy tipikus pontja minden felénk tartó küldeménynek, van egy mail center a városban.

Kicsit álldogált is, majd elindult Castlerea felé, ami egyébként útba is esik, de sosem állt meg semmink náluk. Ezúttal igen. Négy napot volt Castlerea-ban, majd elküldték az ellentétes irányba, Portlaoise felé.

Mint kiderült, ott is van egy mail center. Portlaoise-ből visszakerült Dublinba, majd Athlone-on át végül tegnap megjött Castlebarba hozzánk.

A magyarázat szerint tévedésből került Castlerea-ba, de onnan nem tudták átirányítani felénk, így ment vissza a fővárosba.”

Aki nem tudta követni a porszívó kissé kalandos útját, az az eredeti posztban megnézheti térképen is.

Az ír ügyintézés abszurditása

Share.

About Author

Leave A Reply