Egy otthonszülés képe

0

Egy édesanya intim képet osztott meg otthoni szüléséről, hogy bátorítsa a nőket, hogy harcoljanak azért, hogy úgy szülhessenek, ahogy nekik a legjobb. A képet a szülés utáni percekben készítették.

Marissa Heckel ohiói anyuka, első szülésénél traumatikus tapasztalatokat szerzett, úgy érezte terrorizálták a szülési tervei miatt és zaklatták a szülés közben.

Ezért szánta el magát arra, hogy a második gyermekének világra hozása úgy zajlik majd, ahogy ő szeretné és sokkal jobb élmény lesz, mint az első szülése volt.

Orvosi segítség nélkül adott életet egy 4,3 kg-os kisfiúnak és másokat is arra bátorít, hogy maguk döntsenek a saját szülésüknél a fontos pillanatokban.

„Azt akarom, hogy a terhes nők úgy hozzák a világra a babáikat, ahogy ők akarják. Akár egy szülőotthonban vízben, vagy bábával otthon, vagy a kórházban” – érvelt.

„A nőknek küzdeniük kell azért, amit akarnak és nem szabad hagyniuk senkinek, hogy terrorizálják őket és arra kényszerítse, hogy ne a vágyaiknak megfelelően szüljenek. Minden születés gyönyörű!” – fogalmazott a nő.

Marissa Heckelt a férje is támogatta az orvosi segítség nélküli otthonszülésben. A baba végül 36 órás vajúdás után a fürdőszobában jött világra. Marissa a falnak támaszkodva viselte az összehúzódások fájdalmát, miközben azt mondogatta magának, hogy a fájdalom csak ideiglenes.

Mikor a tolás szakasza elérkezett a férje fogta a kezét. Aztán a fürdőszobába mentek, mert az ágyon szülni természetellenesnek érezte volna. Ráült a WC-re és hagyta, hogy a teste tegye a magáét.

„Végül a férjem azt mondta, hogy már látja a fejét. Bátorított, hogy folytassam. Azt is mondta, hogy fél, hogy a gyerek beüti a fejét a WC-csészébe, vagy belepottyan” – emlékezett vissza.

Mikor a vállak következtek felállt a férje segítségével, megragadta a törölközőtartót és egy utolsót nyomva meg is volt a baba. A férje kisebb sokkot kapott, de szorgalmasan kattintgatta a képeket.

„Soha nem éreztem még magam ennyire hatalmasnak és teljesnek egész életemben. A testünk egyszerűen csodálatos” – tette hozza Marissa Heckel.

(Fotó: facebook.com/bully2012)

Share.

About Author

Leave A Reply