„Egy olyan asszonynak, mint én, ez maga a kis halál”

0

Bayer Ilonát egy egész ország ismerte, hiszen 1985-től öt éven át volt az első női Híradós az akkor még monopolhelyzetben lévő állami televízióban. Három gyermeke van, közülük csak a legkisebb, Szofi él Budapesten, Tamás Ausztriában, Petra pedig Japánban lakik a családjával.

Három unokája mind külföldön lakik, japán veje egyáltalán nem beszél magyarul, de sokszor tolmácsolni sem kell közöttük, annyira jól megértik egymást testbeszéddel is – mondta a wmn.hu-nak, hozzátéve: „a mosoly a szeretetnyelvünk”.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Bayer Ilona évente egyszer utazik Japánba, olyankor egy hónapot tölt ott, és a nagy távolság (meg a drága repülőjegy) miatt körülbelül ennyi találkozás jut nekik. Az Ausztriában élőkkel más a helyzet, havonta-kéthavonta találkoznak, viszont egyszerre az egész család szinte sosem tud összejönni.

„Úgy képzeltem régen, hogy egy nagy házban élünk majd mindannyian. Csodálatos gyerekkorom volt, négy generáció lakott együtt. Ezt az idilli állapotot szerettem volna reprodukálni. De sajnos nem sikerült. Elváltam, szerelmetes társamtól egy fél világ választ el, a gyerekeim is egy kivételével a távolban. Ki tudja, ő meddig marad, s marad-e. Egy olyan asszonynak, mint én, ez maga a kis halál” – mondta.

Azt is elmesélte, hogy a múltkor, amikor találkozott az unokájával, hosszú percekig szorította a kislány, nem akarta elengedni. Mintha el sem hinné, hogy végre itt van a valóságban is a nagyanyja, ölelhető verzióban.

A teljes cikket itt találjátok.

Nem szoktam sírdogálni, de sokszor álmodom velük

(Fotó: facebook.com/Bayer Ilona hivatalos oldala)

Share.

About Author

Leave A Reply