Egy magyar vajling Angliában

0

A carbooty (azaz kb. bolhapiac magyarul) egy elég speciális angol (vagy brit, ha úgy jobban tetszik) műfaj, amiért sokan rajonganak a szigetországban. Köztük van Christine is, aki jártában-keltében beszerzett pár izgalmas darabot.

„Ténylegesen beindult a carbooty szezon. Azért ténylegesen mert az előzőeket elmosta a jóféle időjárás. De végre beindult a szezon.

Íme, az angliai carbooty-n egy magyar ipari remekmű, piros vajling formájában. 🙂 Még a madzag is rajta van, amivel fel lehet akasztani. Az aljára rá volt stemplizve az ára, 75 forintba került a gyártása idején.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Kár, hogy nem tud mesélni, hogy került ide a hagyatékis árushoz, milyen tekervényes utat járt be mire eljutott Bonyhádról erre a Chorleywood melletti mezőre. Bennem rengeteg emléket felidéz mindenesetre. Szívesen elhoztam volna, de nem tudnám hova tenni. (…)

Az idei szezonnak nem kedvez az időjárás, de azért amikor csak lehet, megyünk. Főleg, hogy idén is van pár új helyünk. Muszáj felfedezni őket. 🙂 A pöttyös kerámiák a gyengéim vagy 30 éve, ezt tudja a férjem is. (…)

Két pár só-bors szóró is hazajött velem. Igazából lett volna több is, de válogatós lettem. Az eladó úr mesélte, hogy az anyukája gyűjtötte őket és volt neki vagy 1500 pár, az egész lakás minden fala kis polcokkal volt teli rakva. Nem semmi látvány lehetett.

Mivel sajnos meghalt az anyuka, így a fia apránként felszámolja a gyűjteményét. Emlegetett valami árverést is, hogy az nem sikerült, de nem értettem miért.”

A posztokat rengeteg képpel itt és itt találjátok.

Kelet-európai piac Angliában

Share.

About Author

Leave A Reply