Egy magyar a kínai szellemvárosban

0

Riasztó hírek érkeznek Vuhanból, ahol kitört a villámgyorsan terjedő új típusú koronavírus okozta tüdőgyulladás-járvány. Természetesen a kínai metropoliszban is él magyar, ő mesélt az élményeiről.

Egyre több országban jelenik meg a koronavírus, melynek gócpontja a kínai Vuhan. Egy ott élő magyar az RTL Klub Híradójának azt mondta, a település szellemvárossá változott, az emberek készleteket halmoznak fel.

Vuhant gyakorlatilag hermetikusan lezárták a külvilágtól, megállt a légi közlekedés, nem járnak a vonatok – egyetlen napon belül az egész tartományt lezárták. A férfi szerint az emberek pánikszerűen vásároltak be tartós élelmiszerből három nappal ezelőtt, amikor kiderült, hogy lezárják a területet.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A magyar férfi egy hónapra előre bevásárolt, azóta ki sem mozdul a lakásából, ha nem muszáj. Ha le is megy valamiért, akkor maszkot visel, eldobható kesztyűt húz, és kimossa a ruháit, mikor hazaér.

A környék kórházait elözönlötték a pánikba esett helyiek, a helyzetet ráadásul tovább nehezíti, hogy a koronavírus tüneteit nehéz megkülönböztetni az influenzáétól. A koronavírus eddig már négy kontinensen jelent meg – írta az Index.

Hat nap (!) alatt építenek kórházat Kínában

Share.

About Author

Leave A Reply