Egy londoni magyar levele a Fidesz-szavazóknak

9

„Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk. Nem is akarunk menni. Semmi pénzért” – írta Ákos Londonból az Eközben Londonban blogra, nyilván nem kicsit elkeseredve a vasárnapi választási eredmény után.

„Csak akkor vagyunk jó magyarok, amikor hazautaljuk a pénzt a családjainknak, vagy épp úgy döntünk, hogy hazamegyünk, mert honvágyunk van, vagy mert szeretnénk látni a rég nem látott barátokat, akik még otthon élnek.

Igen, csalódottak vagyunk. Csalódottak, mert azt látjuk, hogy semmi sem változott az elmúlt 4 évben. Hogy most is tort ül a félelem és a mérhetetlen emberi ostobaság.

Hogy szégyellnünk kell továbbra is, hogy magyarok vagyunk, mivel az jut eszébe rólunk másoknak, hogy ez egy maffiaállam, egy putyinista, kirekesztő, gyűlölködő nemzet. És mi tagadás, több tekintetben az is. Nemcsak a más nemzetbelieket, de saját fiait is kirekeszti, leárulózza és elüldözi.

Külföldre mennél dolgozni? Válogass itt közel 1000 álláslehetőség közül!

Mégis, jó tudni, hogy jól döntöttünk, amikor elhagytuk az országot. Mert ugyan nincs itt sem minden szép és jó, de legalább hagynak minket dolgozni, tudunk nyugodtan pénzt keresni, van egészségügy, van oktatás és nem kell napi szinten a fideszes, gyűlölködő propagandát hallgatni.

Ezért köszönjük az újabb kétharmadot! Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk. Nem is akarunk menni. Semmi pénzért. Nem akarunk ugyanis a mostani Magyarországon élni. És a gyerekeinknek sem akarjuk ezt a jövőt.

Felelőtlenség volna hazaköltözni egy olyan országba, ahol széthullik a társadalom, ahol a kórházban ellátatlanság miatt halnak meg betegek, ahol az oktatás színvonala folyamatosan csökken, ahol a munkák jelentős része pofára dől el, meg ahol nem tudsz beindítani egy vállalkozást anélkül, hogy ne kellene ismerned hozzá a fél választókörzetet, és ne kellene a Fidesz támogatója lenni. Ha pedig már van vállalkozásod, attól rettegned, hogy jönnek és egyszerűen elveszik tőled.

Van, aki kalandvágyból hazamegy. Aztán vagy marad, vagy visszajön. De egyre több lesz az olyan ember, aki végleg elmegy otthonról, mert elege lesz. Elege lesz az aljas hazudozásból, a korrupcióból, az agymosásból. Elsősorban a fiatalok.

Tegnap körbenéztem, alig akadt valaki 40 év felett. Mind 18 és 40 közötti, nyelveken beszélő fiatal szavazott velem együtt. Olyanok, akik nem kellettek Magyarországnak.

Anglia örül ezeknek a fiataloknak. Ahogy gondolom, örül Németország, Ausztria, Hollandia és a többi állam is. Jó állampolgárok lesznek majd ezekben az országokban. A gyerekeik pedig büszke angolok, németek, osztrákok, meg hollandok lesznek.

Beszélik majd a magyart, mert megtanítjuk őket rá, de mint kuriózumot, érdekességet látnak majd benne, szívük azonban már más nemzetért dobog. Mert a nyelvet meg lehet ugyan tanítani nekik, de a magyar érzületet nem.

Nem tudjuk nekik megtanítani, amit átéltünk otthon, mert nem tudják majd átélni, még ha hazavisszük őket nyaralni is egy hétre. Felnőni otthon és hazalátogatni nyaralni nem ugyanaz.”

A teljes posztot és levelet itt találjátok.

Kire szavaztak a londoni magyarok?

Share.

About Author

9 hozzászólás

 1. Nagy Mária on

  Akkor maradj ott ahol vagy, és ne szólj bele olyan ország jövőjébe ahol nem élsz egyáltalán! Túl sokat képzelsz magadról!! Én Magyar vagyok, nagyon szeretek itt élni, és semmi pénzért nem hagynám itt, aki nagyon akar az itthon is tud boldogulni, ha nem akkor egyetlen országban sem tud!!!!

  • Toronto Tomi on

   Jól van, jól odamondtál. A heti felkiáltójel-kvótát is kimerítetted. Egyúttal az IQ tesztet sem kell kitöltened. Az ilyenek miatt szar Magyarország, akik azt hiszik, valami erkölcsi minőség birkaként bégetni Kádár/Gyurcsány/Orbán/stb. kedvére.

 2. Szabó Zoltán on

  Ja és ne felejtsük el a Kormány negyedet, az IMF hiteleket, a Nokiás dobozokat és egyéb milliárdos lopásokat!

 3. Nyugalom! Nem látunk tisztán. ezekben:
  #1: Ki akar befolyással lenni Magyarországra. (Keleti? Nyugati? Amerikai, kínai, orosz, francia, vagy milyen érdekek? A parlamentben, és EU intézményekben se te se én, nem vagyunk ott, amikor összesúgnak.
  (Nem tudunk semmiről sem.)
  (Ha politikus beszél = Hazugságok && Részigazságok.)
  #2: A hűtlen kezelés, vagy pénz elsíbolás mennyire elfogadható Magyarországon, ami Ukrajna és Ausztria között van félúton. Nem kerülhető el a külső befolyás egyik irányból sem. Kóka vagy Kósa nem tök mind1, mindkettő sikkasztotott már vagy 1 milliárdot. Kóka Jánost már el is felejtettük, a MÁV öt és BKV t károsította meg 500+500 millióval. Igazi becsületes derék magyar ember. Történelembe arany betűkkel lesz beírva a neve…

  #3 : Interpretáljuk a 2/3 ot felülnezetből:
  A) Despotizmus
  B) Megvalósult a hőn áhított ÖSSZEFOGÁS. Mindig erre vágyott Magyarország, mert a koalíciós kormányok (MSZP+SZDSZ, Fidesz+FKGP) nem működtek valami jól. Nem voltak elég effektívek, se gyorsak. Most, ha egy újabb nagy gazdasági válság beütne esetleg itt Magyaro.on, akkor lesz egy olyan kormányunk, ami azonnali gyors választ tud adni a káoszra.

  Mert ez kell látni. A magyar emberek RENDET AKARNAK. Gyűlölik a káoszt. Stabilitást és rendet akarnak. És nem volt nehéz közvetíteni nekik a londoni, a francia, a belga, és német eseményeket, ahol ámokfutók szabadon bármit megtehettek, és a félelmetes KÁOSZ tört fel.

  Hát nézd. Senki sem akar KÁOSZ ban élni!

 4. Majd akkor esetleg fontolóra veszem, hogy hazamenjek, amikor a hozzád hasonló mélymagyarok felfogták a diónyi agyukkal, hogy a magyar nem nagybetűs szó, és a felkiáltójel használatának is megvannak a maga szabályai.

  • flashgordon on

   Fontolóra veszem, hogy hazamenjek. 🙂 Mindjárt kiderül, hogy te teszel szívességet. Pedig hidd el, hogy egy csepp vízzel kevesebb nem fog lefolyni Dunán mert te kint maradsz. Az ún. “barátaid” is elfelejtenek pár éven belül és még a nevedet sem fogják tudni.

   Ez hasonlóan vicces mint a posztoló. Ő elment majd szörnyülködik, hogy 4 év alatt nem változott semmi. Hogyne a változás az pont olyan, hogy a számítógép monitora mögül születik meg. 🙂

 5. a szinkretizmus időszaka köszönt be a magyar ellenzék oldalán. Pragmatikus okokból már ki van kényszerítve. 2 párt lesz. (és a Szanszára forog tovább…)

 6. Kedves véleményírók! Úgy gondolom, hogy nem feltétlenül az a megoldás, hogy egymást szidjuk.
  Féligazságok talán vannak az elhangzottakban, de úgy gondolom, hogy az aki M- on él jobban megtudja ítélni a saját helyzetét. Személy szerint én mindig úgy gondoltam, hogy itt fogok élni és dolgozni még akkor is , ha ez nem volt mindig könnyű. “Elmenekülni” persze mindig egyszerübb, mint megoldani a problémákat, de aki a nehéz helyzetben is marad annak a szíve dobog igazán a hazájáért legyen szó bármelyik országról. Egyébként 46 éves vagyok tehát nagyjából minden időszakot átéltem, így elég jól meg tudom ítélni azt, hogy ki mikor mit hazudott vagy tett idehaza.
  ( Kommunizmus, privatizáció, mszp, Gyurcsany, Fidesz stb ). Amúgy mindenkinek JOGA van ott élni ahol szeretne. Sajnos sok esetben a képesség hiányzik és nagyon sokan elfelejtik azt, hogy KÖTELESSÉGÜK is van! De ez már csak egy ilyen liberális világ. Szép holnapot!

Leave A Reply