Egy igazi vietnami piac magyar szemmel

0

Egy vietnami piac igazi különlegesség, pláne akkor, ha ehhez még Vietnamban is van, ahol nem kell tekintettel lenni a fogadó országra, vagy a turistákra. A Szecsuan blog (Vietnamba költöző) szerzője így aztán nem akármilyen élményeket szerzett, amikor elment a helyi piacra.

„Ez a piac teljesen helyi, kiesik a turistarész forgatagából, így az árak is a helyiekre vannak szabva, akárcsak a fellelhető árukészlet. S kellően harmadik világbeli hangulat is honol.

Húst egész biztosan nem vennék itt, de élőállat is vágatható, s rengeteg gyümölcs és zöldség is akad. S persze bánh mì chuột is, ami szó szerint kenyéregér, amúgy meg egy kisebbecske pékáru, abszolút vállalható, nyugatias ízzel. Itt egyértelműen nincs kenyérhiány.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

Az árak is kifejezetten barátságosak. Három normál méretű lime-ért fizettünk cirka 50, 6-7 paradicsomért 110, 10 kisebb tojásért 190 forintnyi đồngot.

A legnagyobb tojások belekerülnek 2400 đồngba is (kb. 28 Ft), s a kettő között akad még vagy három árkategória. Van kacsatojás is, valamivel drágábban, de még mindig olcsón.”

Az eredeti posztot a lényeggel, rengeteg képpel itt találjátok.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply