Egy hazaút viszontagságai

0

A hazautazás még Európán belül is tud érdekes lenni, de mit szóljon akkor az, aki a világ másik feléről indul neki? Mint például a Legfrissebb Hawaii Hömbölgések blog szerzője… A történet megértéséhez tudni kell, hogy az amerikai United és a német Lufthansa ugyanahhoz a Star Alliance szövetséghez tartoznak, tehát nem lehet gond az együttműködéssel a levegőben. Elvileg.

„Nem igazán annyira döccenőmentes az ügy, mint gondoltuk, sőt, már-már a „vicces színjáték” jelzőt is rá ragaszthatnám az ügyre, de ezt döntsétek el Ti.

Honoluluban megérkeztünk a reptérre, és rákérdeztem erre, amire a neten olvastam, hogy valóban be lehet e jelentkezni a Lufthansa (LH) járatára. A hölgy először furán nézett, aztán mondta, hogy hát persze, hogy lehet.

Elkérte az LH-s visszajelzési számot, aztán elkezdett pötyögni a gépén. Eltelt 10 perc, még mindig pötyög a hölgy, egyre furább arckifejezéssel. Kérdezem minden okés-e, mondta, hogy újra kellett kezdenie valamit.

Kb. 30 perc aztán a hölgy kinyomtatta az LH-s beszállókártyámat, és csomag cetlimet, aztán mondta, hogy a kedvesemnek és a legkisebbnek majd Los Angelesben kell a járatra bejelentkeznie.

Okés mondom ezt tök jó, és a csomagomat is majd átteszik az LH járatára, nem kell ezzel bajlódnom.

Honolulu – Los Angeles kb. 6 órás út, megérkeztünk, leszálltunk és mivel a nagy csomag tudtom szerint az LH-hoz automatikusan jut. Mivel 10 órás átszállásunk volt, ezért jobbnak láttuk, hogy bérlünk a reptéren egy szobát pihenünk egy kicsit és utána ugrunk neki az útnak.

Letudtuk a hoteles részt, és mintha éreztem volna, kértem a családomat, hogy menjünk ki 3 órával korábban, a reptérre. Megérkezünk, sorba állunk, a kiszolgáló hölgynek mutatom a jegyemet, hogy erre a járatra szeretném a Kedvesem és a Kicsit becsekkolni, itt a foglalási számunk azért, és engem a U már előre becsekkolt, hogy a csomaggal ne legyen gond.

Ahha…

Pötyögés, pötyögés, homlok ráncolás… Aztán a hölgy közli, hogy az ő gépe azt mutatja, hogy a helyeinket törölték. Arc kérdőjelbe fordul, mondom MI? De hát itt a jegyem, miért töröltem volna… Hát, hogy az utazási iroda törölte.

Mondom az tutira nem, mert nincs.

Nézegetik, nézegetik és kiderült, hogy a Unitedes hölgy törölte a foglalásunkat amikor kilépett a rendszerből, miután nekem kiállította a jegyemet. Még az én jegyemet is törölte…

Szép.

Néztünk a hölgyre, hogy hát tudnak e segíteni mert mi azért mennénk tovább Magyarországra… (…)

Ekkor jött a következő meglepi, hogy a csomagokat, amiket felviszel a gépre, azokat lemérik. Ez nem is lenne újdonság, de az LH-nál ott még a kabin csomagokat is lemérik. 8 kg a limit.

Lehet egy személyes csomagod (hátizsák) és egy carry-on, szóval egy fő, 2 motyó. Voltunk hárman, négy csomaggal. Csak, hogy kettő közülük 9 kiló körül volt. A hölgy megkért minket, hogy pakoljunk úgy, hogy mindegyik csomag 8 kiló vagy könnyebb legyen.

Végül megkérdeztük, hogy ha csak 4 csomagunk van, akkor még kettő jár e, és ha igen akkor lehet e egy műanyagszatyor az extra csomag. Lehet. Gyorsan szétpakoltuk a motyót (ekkor már ez számított a legkevésbé) és már úton is voltunk. Csuhajja.

Azt meg kell adnom az LH-nak, hogy nagyon jó a kaja a repülőn. Turista osztályon is, szóval egy szavunk nem lehetett. Azt nem részletezem, hogy milyen egy pici gyerekkel 11 órát repülni, de különösebb probléma nélkül megúsztuk. (…)

Ha érdekel, mi történt még a hazafelé úton („Nem voltak elég gyorsak, szóval a kissrác szépen kifosott a tarkóján, de azt hiszem egy kicsit meg is érdemelték.”), akkor olvasd el az eredeti bejegyzést!

(Fotó flickr.com Simon_sees)

Share.

About Author

Leave A Reply