Egy dán lett Rostock polgármestere

0

A 46 éves dán Claus Ruhe Madsen lesz augusztustól az egykori kelet-német Rostock polgármestere, miután vasárnap ő kapta a legtöbb szavazatot. Soha korábban még nem fordult elő, hogy Rostocknak külföldi polgármestere lett volna.

A Koppenhágában született (egyébként fanatikus bringás) Claus Ruhe Madsen a 90-es években költözött Németországba, ahol bútorbolt-hálózatot tulajdonol és üzemeltet. Korábban nem politizált, igaz, évekig volt a Rostocki Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Egyetlen pártnak sem tagja, a kampányban ugyanakkor a kereszténydemokraták és a szabad demokraták is támogatták.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT!

„Nagyon örülök a sikernek, de ami nagyon fontos, hogy összehozzuk az összes rostockit, hiszen abban mindannyian egyet értünk, hogy ugyan abban a hajóban evezünk” – mondta győzelme után a EuroNews tudósítása szerint.

Hozzátette, megválasztás is azt bizonyítja, hogy a rostockiak mennyire nyitottak és ez jó példa lehet más városoknak is.

Érdekes, hogy sokak szemében éppen attól lett szimpatikus, hogy dán. Sokan gondolják úgy Rostockban, hogy a dánok kozmopoliták, az ország közel van. Claus Ruhe Madsen programjában tiszta kikötő, jobb közösségi közlekedés és még több bringás szerepel.

Berlinben 5 évig nem emelkednek a lakbérek

(Fotó: instagram.com/rostockbewegen)

Share.

About Author

Leave A Reply