Egy budai szállodából viszik a magyar orvosokat külföldre

2

Csökkent ugyan valamennyit a külföldre vándorló orvosok száma, ám a svédek, norvégok, dánok helyben, Magyarországon toboroznak, már kiutazni sem kell a munka megtalálásához.

Minimális mértékben ugyan, de csökkent a külföldre vándorló orvosok száma, ami az utóbbi évek béremeléseinek köszönhető – vélte a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke.

Dénes Tamás szerint ugyanakkor még mindig van hova emelni, a külföldi bérek 30-40 százalékát kellene kifizetni a magyar szakembereknek is. Közben folyamatosan toborozzák a külföldi országok a magyar orvosokat.

Félévente tartanak állásbörzét az egyik budai szállodában, ahol külföldi munkalehetőséget kínálnak magyar orvosoknak. A friss diplomások helyett inkább szakorvosokat, fogorvosokat és ápolókat várnak, főleg Svédországba, Norvégiába és Dániába.

Szívesen dolgoznál külföldön? Keress állást a Határátkelőn!

„Ezen az állásbörzén az érdeklődők lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek a külföldi állásajánlatokkal, életkörülményekkel. Itt csomagokat szolgáltatnak neki, amely tartalmazza a költözés segítését, nyelvtanfolyamokat és biztosított állásinterjúkat” – mondta a szervező, Pósfai Balázs.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke a Hír TV-nek hozzátette, hogy nemcsak az orvosokról van szó, hanem az ápolókról is. Szerinte azt senki sem várja, hogy elérjék a külföldi béreket, de a 30-40 százalékukat kellene kifizetni az orvosoknak, hogy észrevehető mértékben csökkenjen a külföldre vándorlók száma.

(Fotó: pixabay.com/DarkoStojanovic)

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Jó, és mégis hol van ez a szállodai szoba, vagy ez az állásbörze?Valami konkrétum nem ártott volna.Ez így nudli…

  2. Igen engem is érdekelne kicsit több infó, mert ezzel előrébb én se nagyon lettem… :/

Leave A Reply