Egy bevándorló kalandos útja

0

Bangladesből Törökországon, Görögországon és Szerbián keresztül Magyarország, majd Debrecenből továbbutazva Olaszország volt az útja annak a férfinak, akinek a történetét egy olasz lap dolgozta fel.

A 35 éves bangladesi férfi az Il Gazzettino olasz napilapnak elmesélte, hogy útja hazájából a már fent leírt útvonalon vezetett a debreceni befogadó állomásra, ahol különböző nemzetiségű illetők pénzért cserébe azt ígérték neki, hogy oda szállítják, ahova akarja.

A férfi végül 400 eurót fizetett azért, hogy Olaszországba vigyék. Több társával együtt gépkocsival Magyarországról Olaszországba fuvarozták, ahol alig lépték át az osztrák-olasz határt, kitették az országútra és otthagyták. Az olasz rendőrök elfogták és Udinéba vitték – írja az MTI.

Egy Belgiumban letelepedett pakisztáni emberkereskedő, akit a napokban Tarvisióban vettek őrizetbe, azt állította: “Magyarországon szerteágazó hálózat létezik” az illegális bevándorlók továbbszállítására, és annak tagjai kizárólag mobiltelefonon érintkeznek egymással.

Egy 18 éves bangladesi elmondta, hogy Ázsiából egészen Olaszországig 5 ezer eurót (több mint másfél millió forintot) fizetett, 200 eurót az olasz határ átlépéséért.

“Tudjuk, honnan jönnek, a problémát az ellenőrzés jelenti az illegális belépők feltartóztatására” – hangoztatta Raffaele Tito udinei államügyész. Januártól csak Friuli-Venezia Giuliában mintegy 350 illegális bevándorlót fogtak el, akik az osztrák-olasz határon keresztül érkeztek.

Share.

About Author

Leave A Reply