Egy angliai buszgarázs mindennapjai

0

Nagyon élvezem, amikor egy beérkező írás olyan munkákat mutat be, melyekre általában nem gondol az ember. Pedig egy buszt nyilván mozgatni, takarítani kell a garázsban, és általában nem árt megtankolni sem. Márpedig ezek keményebb munkák, mint elsőre gondolná az ember. Péter mai írása ezt a világot mutatja be, méghozzá az angliai változatát. Jó utazást!

„Mivel két cégnél is voltam hosszabb-rövidebb (inkább rövidebb) pozícióban busz shunter, így tudok némileg átfogóbb képet adni erről a munkáról.

Első körben kinek is ajánlanám?

Akinek van BUSZ jogsija, de valamiért nem akar vagy nem tud busz cégnél buszozni. Mit értek ez alatt? Otthon buszt vezettél, de nem olyan jó az angolod, vagy elutasított a busz cég itt kint és várnod kell fél évet, de szeretnél depó közelben maradni és mondjuk nem akarsz gyári melót csinálni.

A fizetéstől nem fogsz elájulni. Egy buszgarázsban többféle pozíció van, amit „takarító cégen” keresztül elérhetsz. Cége illetve busz depó mérete válogatja, valahol az alábbi pozíciók összefonódnak.

Jellemzően a buszcégek költségcsökkentés miatt kiadják alcégeknek, így emiatt a fizetés, a takarító eszközök vagy a munkaerő száma nem mindig elégséges. Ugye a cég ott próbál meg spórolni, ahol csak tud!

Szóval lehetsz:

1, Buszokat parkoló (Shunter)

Ha a depónak saját telepe van, akkor egy „yard test” után kapsz engedélyt, hogy mozgasd a buszokat. Ha van buszjogsid, előnyben vagy, de akkor is kell a helyi teszt, hogy megnézzék, valóban biztonságosan tudod parkolni, mozgatni a buszt. Hülyeség, de ez van!

Ha nincs buszjogsid (de van autós), elvileg több idő egy picit, mert meg kell szokd a jármű méretét, illetve hogyan is vidd át a szűk buszmosón anélkül, hogy letörnéd a tükröt, vagy tönkretennéd a mosó szerkezetét.

Ha a depó olyan, hogy ki kell vinni a buszt az útra, akár csak pár méteres szakaszon is, kell a buszjogsi! Buszt akkor viszel ki az útra, ha a parkoló nem a depóban van, hanem mondjuk egy bérelt/saját részen kicsit távolabb.

Parkoláshoz (jellemzően tolatás, szépen megadott rendszer alapján) vagy használod a 6. érzéked (kiszállsz, hogy milyen messze vagy :D) vagy ha szerencséd van, akkor van tolatókamera a buszban és látod, hogy mi van mögötted. (Ha nincs szerencséd, akkor nem működik).

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

Ami még gyakori, hogy kapsz „banksman”-t, aki figyel helyetted és jelez, hogy merre kanyarogj vagy hol és mikor állj meg.

Shunterként sokat fogsz sétálni! Rengeteget! Heti 40-60 km-t simán (igaz, ez depófüggő). Így egy normálisabb lábbeli nem árt, vagy valami talpbetét, ha olcsót veszel.

2, Takarító (Cleaner)

Ezen belül két részre bontom, mert van, aki sepri a buszt (sweeper) és van, aki felmossa a buszt (mopper). Ezt a kettőt lehet, hogy te csinálod, de lehet, hogy csak a kettő közül valamelyiket. Depója válogatja, illetve a cég, aki biztosítja neked a melót a garázsban.

Ez egy elég fárasztó meló amúgy, mert sokat sétálsz buszról fel/le, emeletre fel, emeletről le. Valamelyik buszon alig lesz szemét, valamelyik, meg tele van. Nap, járat és évszak válogatja! 😀

Majd megismered, de tipikusan nehéz a péntek/szombat éjszaka, a december, iskolaszezon, stb.

Tehát sokat fogsz sétálni egy éjszaka itt is. Buszra fel, elmész a végébe, előre sepred a szemetet. Tehát oda-vissza séta! Ha emeletes busz, akkor ez duplán!

Nagyobb depókban simán van 150-200 vagy annál is több busz. Persze ezt nem egyedül kell megcsinálnod. Mindenhol van lustább vagy lassabb ember. Az idő korlátozott, tehát pörögni kell! Ezért is fárasztó.

Viszont, ha találsz valamit, akkor az a tiéd (sapka, esernyő, kisebb pénz, stb.), DE a nagyobb dolgokat (telefon, pénztárca) illik leadni, pláne ha iratok vannak benne. Plusz, a busz tele van kamerával és ha olyat veszel magadhoz vagy dobsz ki, amit keresnek (táska útlevéllel például), akkor vissza fogják nézni a kamerafelvételt és ha nálad szakadt meg a lánc, akkor te leszel a leggyengébb láncszem és viszlát!

De értelemszerűen 1-2-5 font, 20 vagy 50 penny az olyan kevés, hogy na. 🙂 Nagyon fontos, hogy kérdezd meg a főnököd, mi a talált tárgyakra vonatkozó szabály. El fogja mondani, mert ez mindennapos dolog.

A felmosás kétféleképpen történhet. „Full mop” – azaz teljesen fel kell mosni a buszt, vagy „Spot mop” – vagyis csak ott, ahol muszáj (sár van, kiömlött kávé, stb). Ha úgy látod, hogy rendben van, akkor mész a következőre.

Amúgy jellemzően a sofőrök kabinja a legszemetesebb, persze busza/útvonala válogatja. Bérletpapír, csokipapír, kólásflakon, kávéspohár (sokszor kávéval, így óvatosan kell vele bánni), gyümölcsmaradvány, stb. – mindegyikkel találkozhatsz.

Nagyon sokféle dolgot lehet találni egy buszon, de város/utas és sofőre válogatja, hogy mi marad neked. A sofőrök általában végigmennek a buszon, hogy mi maradt ott, leellenőrzik a buszt, kb. mint reggel induláskor.

Hogy miért mondom, hogy városa és utasa is válogatja? Mert Londonban például az emeletes buszon van, hogy végigmegy valaki ellenőrizni, mi maradt ott – hidd el, láttam a kisképernyőn és akkor még a sofőrnek sincs esélye. 🙂

Ja, és a földön heverő cigisdoboz nem feltétlenül eldobott! Illik mindig megrázni, mert rengeteg párszálas, fél- vagy alig hiányos cigit találtam már (én nem cigizek, de továbbadtam). Illetve az ülések és a fal melletti rés is tartogathat meglepetéseket! 😉

3, Tankoló (Fueller)

Ha van környezetre ártalmas része ennek a melónak, akkor ez az! Depója válogatja, de nem mindig állítják le a motort, amikor hozzád kerül a busz, mert „sietni kell és nincs idő újra beindítani”.

Általában véve, amikor hozzád kerül a busz te viszed oda a kúthoz (ami a depó területén van), beolvasod róla egy olvasóval, amit kell, beütöd a gépbe, amit kell (leginkább a mérföld és/vagy busznak a száma) és tankolsz.

Ha újabb, hibrid emeletes a busz, akkor állj arrébb, mert a nyomás miatt, amikor tele van, akkor kicsaphat és rád megy.

Ellenőrizned kell az AdBlue-t is és ha kell, akkor fel kell töltened. Ellenőrizni kell általában az olajszintet és ha kell, után kell töltened – és általában kell! Pláne a régi buszokon.

Egy papíron szépen vezeted a buszba tankolt dízel mennyiségét. Műszak végén leolvasod a tartályról a számokat és leírod a záráshoz, és nyitsz egy másik lapot másnapra azokkal a számokkal.

Alapvetően nem bonyolult, de fárasztó és nehéz meló. Nagyobb depókban általában két kút van, kisebbekben egy. Átlagban olyan 50-70+ busz megy át 7-8 órás műszakban egy „állomáson”.

Sok töltőfej (dízel vagy adblue) nehéz és ha frissen kezdesz, akkor nap végére csak nézel ki a fejedből, mert nagyon elfáraszt. Ha olyan az Adblue fej, akkor a ruhád vagy a cipőd tiszta fehér lesz.

Van olyan depó, ahol kötelező a kormánytakaró használata és agyon van szabályozva minden. Például ha meglátják a telefont a kezedben, akkor rád szólnak.

Ami teljesen érthető, végülis munkaidő van és buszok mozognak melletted, de sokszor előfordul, hogy sehol semmi mozgás és vársz egy következő járatra valami félreeső helyen, akkor ezt a szabályt nehezebb elfogadni.

Távolsági buszokon nagyjából ugyanezek vannak, csak kiegészül a WC-tartály ürítésével is például.

Ja, szünet! Általában itt is első, illetve második félidő van, közte szünettel. Van, ahol 30 perc, van ahol 50. Általában az első félidő olyan 18-19 órától nagyon besűrűsödik, mert akkor jön vissza a legtöbb busz és akkor bolondokháza van. Mindennap, kivéve vasárnap.

A második félidőben van kb. 1-2 nyugisabb óra, ilyenkor lehet elvégezni azokat a munkákat, amiket nem sikerült első félidőben és utána készültök a második „rohamra”.  Itt megint előfordulhat, hogy sok busz esik be és rövid az idő, máskor alig jön járat.

A MOT Cleaning

Takarítás kapcsán érdemes még megemlíteni az úgynevezett MOT Cleaning-et. Az MOT az a műszaki vizsga és arra csilivilire kell kinyalni a buszt. A plafontól a padlóig mindent, sehol nem lehet se por, se rágó, se mocsok, se szemét. Ülések mellett, alatt se! A fék-/gázpedál között sem!

Ha ügyes vagy és sietsz (vagyis nem nagyon állsz meg), akkor 8 óra alatt be tudsz fejezni egy buszt. Vizeket is cserélned kell, felmosni se csak egyszer fogod…

Egyébként egy idő után „utálni” fogsz sok mindenkit! 😀 Aki rágózik, mert ugye depója válogatja, de fel kell kaparni és nem mindig könnyű! Aki kávét iszik, mert a papírpoharakat ügyes módon tudják az ülés mellé vagy változatos helyekre dugdosni vagy csak azért, mert az ital szétfolyt a padlón.

Utálod azt, aki sört vagy energiaitalt iszik, mert úgy tudja beszorítani az ülések közé/mellé, hogy nehéz a dobozt kiszedni. Azt, aki eszik a buszon, mert széthagyja, stb. 😀

Persze, csak pillanatnyi a harag, mert kis odafigyeléssel megelőzhető lenne, de nem és hát megy a zsörtölődés.

Amikor nem állandó helyen vagy

Természetesen ennek van „mobile” változata. Ez annyit tesz, hogy vagy saját járművel, vagy cég biztosította járművel mész különböző depóba mozgatni, takarítani vagy tankolni a buszt, sokszor akár napi 150 km-t is ingázva.

Ha szerencséd van, akkor fizetik az üzemanyagot (utólag fizetéssel együtt – arányosan egy része így megy az adóba), ha még nagyobb szerencséd, akkor előre fizetik és nem saját zsebből kell szponzorálnod.

Így ennyi volna, remélem tetszett és ha eleged van, akkor ez is egy munkalehetőség, ha már megvan a buszjogsid.”

Londoni kultúrsokkok

(Fotó: busandcoachbuyer.com)

Share.

About Author

Leave A Reply