Egy álmatag főváros

0

Hobart Sydney után a második legrégebben alapított város Ausztráliában. Egészen pontosan 300 ember alapította 1804-ben, majd később európai telepesek duzzasztották fel némileg a létszámot. Komolyabban a század végén indult fejlődésnek, amikor gyárak épültek a település környékén. Ide látogatott el az Ausztrália A-tól Z-ig csapata.

„Tazmánia fővárosa egyben az ausztrál államok és területek legkisebb lakosú fővárosa a maga 225 000 főjével. Nincsenek nagy felhőkarcolók, kifejezetten barátságos, emberléptékű város ez, nekünk az ott töltött két nap alatt nagyon megtetszett.

A szombati Salamanca szabadtéri piacot csak több óra alatt lehet bejárni, és lépten nyomon bele lehet botlani valamilyen kis rendezvénybe, mint például egy péntek esti zenés-evős mulatságba.

Mivel Hobart Ausztrália legdélebbi állami fővárosa és egyben a világ második legmélyebb városi kikötője, a város a kiindulópontja számos antarktiszi kutató-, és kirándulóhajónak is.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Bevándorlás szempontjából nem túl befogadóak, Hobart rendelkezik a legmagasabb százalékban ausztrál születésű lakossal az ausztrál fővárosok közül, de ez a trend megváltozni látszik, hiszen ott is egyre kevésbé tudják csak helyiekkel ellátni a turizmust és számos más iparágat.

Ebből kifolyólag egyre többen választják Hobartot bevándorlási céllal is, ami azonban leginkább azoknak lehet reális célpont, akik szívesen élnek és dolgoznak egy kissé álmatag, nem túl pörgős és észak-közép európai éghajlattal rendelkező kisvárosban.”

A teljes posztot fotókkal itt találjátok.

Ausztrália sötét oldala

Share.

About Author

Leave A Reply