Édes otthon

0

Újabb epizódokkal érkezik mától a MENJEK/MARADJAK csapat, akik a határátkeléssel foglalkoznak dokumentumfilmjeikben. Talán a címből is kiderül, hogy az Édes otthon olyan fiatal családok útját követi, akik hosszabb külföldi tartózkodás után döntöttek úgy, hogy életüket mégis Magyarországon folytatják.

A Tusor Bálint, Józsa László és Imre Loránd Balázs által rendezett történetekben különböző motivációk játszanak közre a hazaköltözésben, mindegyikben közös ugyanakkor a gyermekek és nagyszülők közelségének, illetve az anyanyelv elsajátításának fontos szerepe.

Menjek/Maradjak: Édes otthon (Index.hu trailer)

Régóta várjátok, mi is régóta várjuk, hogy közzé tehessük. Júniustól keressétek a Menjek/Maradjak: Édes otthon három új epizódját partnerünk, az Index.hu oldalán. Nézzétek a trailert a pontos dátumokért!

Közzétette: Menjek/Maradjak – 2018. május 10.

„A korábbi filmek szereplői mind külföldön igyekeztek boldogulást találni, így alaptapasztalatuk, az otthontól és a családtól való távollét, azonos volt. Az új epizódok ehhez képest további, szintén gazdag témakörrel bővülnek” – mondta el korábban Józsa László, a sorozat ötletgazdája és vezető producere.

„Az eddigi filmekben feldolgoztuk az külföldre költözés/hazaelhagyás tematikájának kliséit a miértektől a honvágyig, illetve néhány ország egyes specifikumait is, a hazajövetel lehetősége pedig inkább csak hipotetikusan merült fel szereplőinknél, ha egyáltalán” – fogalmazott az Indexen (ahol szerda-csütörtök-pénteken az egyes részek megtekinthetők) Imre Loránd Balázs, az egyik rendező.

„Az Édes otthon három epizódjában a hazaköltözés lehetőségének miértjeit, előnyeit, hátrányait, jellegzetességeit igyekszünk feltárni, három különböző – és bizonyos tekintetben azért hasonló – történeten keresztül” – tette hozzá a rendező.

Mások álmától az otthonig

Share.

About Author

Leave A Reply