„Eddig nem tapasztalt benyomások értek”

0

Az Iváncsik-család meghatározó a magyar kézilabdaéletben, hiszen főhősünk, Tamás édesapja, Mihály is magyar, mi több, világválogatott játékos volt. Tamás bátyja, Gergő is eljutott a válogatottságig, és öccse, Ádám is kézilabdázik. Visszatérve Tamásra, ő 2015-től Norvégiában sportol, és egyelőre nagyon élvezi.

Iváncsik Tamás életében a külföldre költözés gyermekkori tapasztalata, hiszen amikor tíz éves volt, 165-szörös válogatott édesapja Grazba igazolt, és természetesen a család is ment vele.

Aztán neki is beindult a karrierje, válogatott lett, mi több, a legjobb magyar férfiklub, a Veszprém játékosa. Onnan 2014-ben igazolt a nagybányai HCM Minaur csapatába.

Az igazán nagy változás 2015-ben jött, amikor a norvégiai Elverum igazolta le. A váltást (és ezzel együtt a 30 ezres kisvárosba költözést) a család, felesége, Fatouma és két kislánya is támogatta, ami azért fontos, mert így fél éven belül kétszer költöztek.

A beilleszkedést egyrészt a helyiek segítőkészsége, másrészt az is megkönnyítette, hogy Iváncsik Tamás angolul és németül is remekül megérteti magát.

„Elverumban eddig nem tapasztalt impulzusok értek. Fantasztikus támogatást kapok a családomtól, és az itteniek nagyon szeretik a kézilabdát, így a teljesen más stílus ellenére tényleg gyorsan sikerült beilleszkednem, és az eredményeink is jönnek” – mesélte a Nemzeti Sportnak.

Kövesd a Határátkelőt az Instagramon is, legyél te a 900. klubtagunk!

A norvégiai életről is elégedetten nyilatkozott: „Nos, hó az van, ami a lányoknak pozitív volt. Többször volt mínusz tizenöt fok is, amit ha fúj a szél, nem könnyű elviselni, viszont így a mínusz kettő-három már teljesen normális időnek tűnik, mivel itt más a klíma, így nem olyan »csípős« a hideg. Norvégia leghosszabb folyója szeli ketté Elverum városát, ezen kívül van két szép, nagy tó is pont abban a kerületben, ahol lakunk, így magasabb a páratartalom.”

„Az is normális, hogy valaki síléceken érkezik edzésre. (…) A legfeltűnőbb viszont az, hogy itt mindenki sportol, és ezt szó szerint kell venni, a konditeremben rendszeresen látok idős embereket is mozogni. A hó sem akadály, speciális szegecses cipővédőben kocognak a mínuszokban az emberek” – emelte ki Iváncsik Tamás.

A kézis szerint feltűnő a helyiek környezettudatossága: „a városban például csak hibrid buszok közlekednek és rengeteg az elektromos autó. Nemrég olvastam, hogy kettőezer-huszonötre Norvégiából kitiltják a benzines és dízelautókat”.

(Fotó: facebook.com/ivancsiktamasofficial)

Share.

About Author

Leave A Reply