Ebben a három országban keresnek legjobban a határátkelők

0

A Bloomberg amerikai hírügynökség ismertette azt a felmérést, amely megmutatta, mely három országban keresnek a legjobban a külföldről érkezett munkavállalók. Nagy meglepetés nincs, európai ország viszont van köztük.

A felmérésben megkérdezettek 45 százaléka ugyanazért a munkáért több fizetést kap külföldön, mint a hazájában, ezért költözött el. A válaszadók nagyjából harmada pedig azért váltott országot, mert egy jó ajánlatot kapott.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A három legjobban fizető ország pedig Svájc, az Amerikai Egyesült Államok és Hongkong. Az európai országban például évente 61 ezer dollárral többet keres az, aki külföldi. Más kérdés, hogy a gyerekvállalás nagyon drága – emelte ki a hírügynökség.

A felmérés szerint Szingapúrban a legjobb élni és dolgozni, a sort Új-Zéland, Németország és Kanada folytatja, Svédországot pedig a családosoknak ajánlják – írta összefoglalójában a hvg.

A vizsgálatban több mint 22 ezer embert kérdeztek meg, a férfiaknál a karrier volt az országváltás fő indoka, a nőknek viszont csak a fele dolgozik teljes munkaidőben, és a képzettségük átlagos szintje is valamivel alacsonyabb. A férfiakhoz viszonyított átlagos évi jövedelmük 42 ezer dollárral kevesebb.

Mennyit kell dolgoznia egy átlag európainak?

(Fotó: pixabay.com/nattanan23)

Share.

About Author

Leave A Reply