Dúsgazdagok atombunkerei

0

Ha azt hallja: „atombunker”, a legtöbb ember egy szomorú betonszobát képzel el ágyakkal és konzervdobozokkal. Pedig az új, szuperbiztonságos bunkerek nem is lehetnének különbözőbbek ettől a képtől. Lássuk, hogyan készül a felső 1 százalék a világvégére!

Ahogy az igények nőnek, egyre többen foglalkoznak világszerte luxusbunkerek gyártásával. „Apáink vagy a nagyapáink bunkere nem lehetett valami kényelmes.”- mondta egyikük, a Vivos ingatlanfejlesztő vezérigazgatója.

„Szürkék voltak. Fémből épültek, mint egy hajó vagy egy katonai objektum. És az igazság az, hogy az emberiség sokáig nem élhet túl ilyen spártai, sivár körülmények között” – tette hozzá Robert Vicino.

Végítéletnapi igények

A világ elitjéből sokan, fedezetialap-kezelők, sportcsillagok, IT-cégek vezetői saját maguk tervezték bunkereiket. Bill Gatesnek a pletykák szerint mindegyik birtokán van egy bunkere.

Az eladások 2016-ban 700 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest a Rising S Company-nál is, akik tiszta acél bunkereket terveznek. Önmagában az amerikai elnökválasztás eredménye 300 százalékkal dobta meg az értékesítéseket.

Egy ilyen földrengésbiztos bunkert generációkra terveznek és minimum egyévnyi élelmiszert lehet benne tárolni fejenként. Vannak, akik egyedül akarnak túlélni és olyanok is, akik egy kis közösséggel együtt.

Utóbbiak gyakran az USA vagy a Szovjetunió által korábban felépített és leszerelt katonai bunkereket vagy rakétasilókat vásárolják meg, olyan létesítményeket, amelyeket több százmillió dollárért lehetne ma felhúzni.

Megerősített szerkezetük nukleáris támadást is kibír, van bennük erőmű, víztisztító, robbanószelepek és nukleáris/biológiai/vegyi támadás elleni légszűrő rendszer. Évekre el vannak látva élelmiszerrel és hidroponikus kertek is vannak bennük.

A közösségeket is úgy állítják össze, hogy a hosszútávú túlélésre alkalmasak legyenek, orvosok és tanárok is helyet kapnak köztük például.

Egyesült Államok

Az egyik ilyen menedék a dél-dakotai Black Hills hegységben van, 575 katonai bunker található benne, amelyek 1967-ig fegyverraktárként szolgáltak. Nem kevesebb, mint 5000 ember elhelyezésére alkalmas.

A tulajdonos maga rendezi be a bunkert, általában 25 000 és 250 000 dollár között költenek rá, a szerényebbtől a luxusig. A menedéknek saját színháza, osztálytermei, hidroponikus kertjei, klinikája, fürdője és tornaterme is van.

Németország

Németországban egy még inkább luxuskivitelezésű menedéket építettek egy sziklába vájt, 34 épületet befogadó régi katonai bunkerkomplexumban. Egy-egy bunker itt 230 négyzetméteres, vagy egy emelettel több, és akkor a duplája.

Lehetőség van saját medence, vagy vetítőterem kialakítására is. Van villamos, vannak éttermek, színház, kávézók és medencék. „Az otthon minden komfortjával rendelkezünk és azzal a komforttal is, amit akkor vársz el, ha elhagyod az otthonod” – így a szlogen.

Van olyan komplexum, ahol azt is megszabják, hogy vész esetén a tulajdonosok kötelesek napi négy órát dolgozni a közösségért.

Csehország

Csehországban van a „a világ legnagyobb milliárdos bunkere”. Egy titkos szovjet-csehszlovák katonai létesítményre épült. A felszínen egy birtok található, ez alatt húzódik meg a 7150 négyzetméteres bunker. Földalatti kert, uszoda, gyógyfürdő, mozi és borospince is tartozik hozzá. A tulajdonos igényei szerint alakították ki.

Legyen nekik luxus a túlélés.

Ben Affleck eladja a családi nyaralót

Share.

About Author

Leave A Reply