Durva üzenet került a méregdrága pulcsira

0

Megint bebizonyosodott, nem teljesen mindegy, hogy mi van ráírva arra a ruhadarabra, amit viselünk, még ha nem is értjük.

Grúz szlogen pulcsinak nevezte el a Harrods egyik új termékét, ám kénytelen volt levenni a polcairól a 680 fontba (közel 250 ezer forint) kerülő ruhadarabot.

A nőknek készült, fekete, zsebes és kapucnis pulóver elején nyolc írásjel szerepelt, mintha rápingálták volna őket, és összességében jól is nézett ki. A tavaszi és nyári kollekciót a Vetements márka kreatív igazgatója, Demna Gvasalia készítette.

A hivatalos megfogalmazás szerint a ruhákat az ihlette, hogy a tervező szembenézzen és legyőzze a gyerekkorából származó negatív emlékeket, amelyek a háború sújtotta Sukhumiban érték, de egyúttal ünnepelje is a hazája felé áradó szeretetet. Ennek egyik darabja volt a pulóver.

Egy moszkvai újságíró, Max Seddon azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a betűk igazából cirill írásjelek, nem pedig grúzok, és oroszul a felirat azt jelenti: b***dj meg.

A Harrods ezek után azt közölte, vásárlói visszajelzések után az a döntés született, hogy a luxusáruház polcairól és webshopjából is visszavonják a pulcsit.

A kollekció többi darabja még elérhető, így akár a rajzfilmszereplős póló 140 ezer forintért, vagy egy strandpapucs 85 ezerért. A grúz szimbolika sem tűnt el, egy sima fekete póló Georgia felirattal 70 ezer forintba kerül a Harrodsnál.

Tíz dolog, amit szeretek Londonban

(Fotó: Harrods)

Share.

About Author

Leave A Reply