„A düh rég elmúlt már”

0

Csaba tavasszal kérte cégétől az angliai áthelyezést. Mint mondta, anyagi okai nincsenek a költözésnek, elsősorban a kalandvágy és az értékes munkatapasztalat vezeti.

A francia multinál dolgozó Csaba azt mondta, korábban is gondolkodtak ugyan a külföldi munkavállaláson a feleségével, de különösebben nem forszírozták a dolgot, április 8. után viszont úgy gondolták, itt az ideje elindulni hét hónapos kislányukkal.

Ötletüket a családi és a baráti kör is támogatta: „Érdekes módon a szüleim is, akik turbófideszesek, mégis nagyon támogatják a dolgot. Mondják, hogy bele kell vágni, ki kell próbálni, és ha ők lennének 30 évesek, ők se haboznának. Ők a szocializmus alatt eljutottak mindenhová a baráti táboron belül, ahová el lehetett, de nyugatra nem tudtak menni, szóval úgy vannak vele, ha előttünk van ilyen lehetőség, akkor menni kell”.

KÜLFÖLDRE MENNÉL DOLGOZNI? KERESS ITT MUNKÁT!

Csaba a Magyar Narancsnak azt mondta, számít arra, hogy erős honvágyuk lesz, mert elég nagy a baráti körük és imádják Budapestet.

„Ezzel szemben áll az, hogy hatalmas kaland a kiköltözés, mindig is akartunk külföldön élni egy darabig, a gyerekünk megtanul akcentus nélkül angolul” – vázolta a másik oldalt is.

Swindonban laknak majd, aminek előnye, hogy nem kell Londonban hatalmas összegeket kifizetni a lakhatásért. Nem zárta ki, hogy hazatérnek egyszer, miként azt sem, hogy másik országot választanak.

„A düh rég elmúlt már, és azóta ezerféle dolgot intéztünk, a politika már abszolút nem tényező ebben. Ebből kifolyólag 2-3 évre tervezünk kint, és hacsak nem alakul valami nagyon rosszul, akkor hazajövünk” – mondta Csaba.

A kormány szerint már a fiatalok sem akarnak külföldre menni

(Fotó: pixabay.com/MikesPhotos)

Share.

About Author

Leave A Reply