Dublin több, mint a Guinness

0

Az ír fővárosnak nagyon sok arca van, és ezek közül persze csak az egyik a rengeteg pub, ahol kétségkívül elég jó söröket csapolnak. Egy újabb arc megismeréséhez segített hozzá a Kelta Vándor blog.

„Persze mindenki valószínűleg tudja már róla, hogy itt az egy főre eső pubok száma az egyik legmagasabb az európai fővárosok között. Sőt még talán azt is, ha élő zenére vágyunk, bármelyik este találhatunk olyan helyet, ahol különleges koncertben lehet részünk.

Ugyanakkor ha építészeti szépségében és egyediségében nem is veheti fel a versenyt Londonnal, Rómával, vagy Párizzsal, mára már sokszínű, lüktető, fiatalos ritmusa, és a megoldásközpontú vállalkozószellem is a XXI. századi Dublin sajátja.

Még kevesebbet lehet tudni a múzeumairól, pedig abból is akad jónéhány, amit érdemes betervezni, ha valaki idelátogat. Annál is inkább, mert sokat meg lehet így tudni a vidéki Írországról is, és ez külön izgalmas lehet azoknak, akinek esetleg nincs is lehetőségük vagy idejük a fővároson kívül is csavarogni a szigeten. (Azért ha lehet, mindenképpen tegyétek meg persze!)

Kalandot keresel, vagy jobb életre vágysz külföldön? Válogass álláslehetőségek közül itt!

Nekem az egyik nagy kedvencem a National Museum of Archeology, vagyis a Régészeti Múzeum. Ha Dublinba tévedünk a gyerekekkel és több időnk is van, mint csak a szükséges intéznivalók, ide szinte mindig beugrunk, mert ugyan a múzeum maga alapban sem óriási, de mindig felfedezünk benne valami különlegeset.

Ráadásul kőhajításnyira van a csodálatos St. Stephen’s Greentől, és a két prg (parkos séta/rohangálás és a múzeumi elcsendesedés és nézelődés) együtt bármilyen évszakban jól kiegészíti egymást.

Az ír régmúlt és a kelta hagyományok titkait őrzik itt, főleg őskori leletek sokasága kerül itt bemutatásra. 300000 éves kőeszközöktől kezdve az ír lápvidéken talált, és ezáltal épségben megmaradt 2400 éves vajon át az Ogham-kövekig rengeteg érdekességet láthatunk itt. (…)

Az ír nemzeti múzeumnak több épülete van Dublinban, magát az régészeti részt a Kildare streeten találjátok, gyalog is egészen közel a belvároshoz, így könnyű betervezni a dublini sétátokba. Szerintem 1-1,5 óra elég lehet azokra az érdekességekre, amit mindenki úgyis a saját prioritásai szerint választ, de azt mondanám, hogy 2 óra már elég az egész tárlatra is. A kávézó meg egyenesen ideális hely bevárni egymást, ha valaki a társaságból túlságosan beleveszne a részletekbe.”

Ha szívesen olvasnál többet is Dublinról, vagy nézegetnél fotókat, kattints az eredeti posztra!

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply