Drámai orvoshiány: „a tervek becsődöltek”

0

A karácsony környéki időszak borította ki végleg a brit egészségügyi dolgozókat. Akkora volt a leterheltség, hogy botrány botrányt követett, végül Theresa May kormányfőnek kellett elnézést kérnie.

A legfrissebb hír, hogy 68 brit kórház sürgősségi osztályának orvosa írt segélykiáltást az egészségügyi miniszternek. Az orvosok szerint olyan drámai a helyzet, hogy az orvoshiány miatt előfordult: ellátás hiányában betegek haltak meg kórházi folyosón.

A Theresa Maynek küldött levelükben arra hívták fel a miniszterelnök figyelmét, hogy a sürgősségi osztályra került betegek mindössze 45 százaléka kapott ellátást néhány órán belül a múlt hónapban.

Gyakran 120 beteget kellett volna tisztes ellátásban részesíteni, de a levélből kiderült, volt úgy, hogy a folyosón végezték el a vizsgálatokat, és előfordult olyan is, hogy a rossz ellátás miatt idő előtt haltak meg betegek.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

„Annyira tele volt a folyosó, hogy nem tudtuk átvezetni a tömegen egy szívmegállásos beteget az újraélesztési szobába. Volt, aki nyolc órát állt a folyosón, mielőtt rá tudtunk nézni” – panaszkodott egy orvos a Guardiannek.

Noha a kormányfő korábban azt mondta, az egészségügyi rendszer jól felkészült, az orvosok szerint ez nem így van, mi több, tapasztalataik szerint „a tervek becsődöltek”.

Érdekes lehet ez is:

Összeomolhat a brit egészségügy, ha nem lesz újabb népszavazás

Az orvosok szerint a brit állami egészségügy súlyosan alulfinanszírozott, és olyan mértékű az emberhiány, hogy az már a betegek életét veszélyezteti. Ezeken túl nincs elegendő kórházi ágy, hogy megbirkózzanak az idősödő népesség egészségügyi igényeivel – írta a 24.hu.

Az egészségügyi minisztérium közleményben ismerte el, hogy a sürgősségi osztályok forgalma az elmúlt években óriási mértékben megnövekedett, és az NHS-re a követező két évben extrapénzt különítettek el a büdzsében.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply