Dráma az olasz partoknál

0

A hétvégén mintegy ezer illegális bevándorlót mentett ki Földközi-tengeren bajba kerül hajókról az olasz parti őrség. A kimentettek között sok gyerek is volt, mindannyian szírek.

Hatalmas mentőakció keretében sikerült a hétvégén mintegy ezer illegális bevándorlót kimenteni az olasz hatóságoknak Földközi-tengeren bajba került hajókról – ezt még vasárnap közölte az olasz parti őrség illetékese.

A szolgálat biztonságba helyezett mintegy nyolcszáz embert, akik egy teherszállító hajó fedélzetén próbálták elérni Szicíliát, azonban az olasz sziget partjaitól mintegy száz tengeri mérföldnyire bajba kerültek.

A vízi jármű a tengeren hánykolódott, miután a személyzet bekapcsolta a robotpilótát, és elhagyta a szállítóhajót. Az illegális bevándorlók ezután műholdas rádiótelefonon keresztül értesítették az olasz hatóságokat.

A parti őrség beszámolója szerint a mentőakciót különösen megnehezítették a rossz időjárási körülmények és a 70 méteres hajó mérete. A mintegy hat tengeri csomóval közlekedő hatalmas teherszállító helyzetét a Frontex, az Európai Unió külső határvédelmi ügynökségének egyik repülőgépe segítségével mérték be.

Az illegális bevándorlók – köztük számos gyerek – az olasz parti őrségnek azt mondták, hogy Szíriából származnak, és Törökországból indultak útnak a dél-európai ország felé – írta az MTI.

Share.

About Author

Leave A Reply