Délibábra hajazó luxusreptér épül

0

Egészen pazar légikikötő építésébe vág bele Szaúd-Arábia. Mást ne mondjunk, az egész olyan lesz, mint egy délibáb a sivatag közepén.

A Foster + Partners tervezte repülőtér legalábbis egyfajta optikai illúzió (ha úgy tetszik: délibáb) képzetét próbálja kelteni és ha minden a tervek szerint alakul, amire azért van esély, akkor 2023-ban adhatják át.

Az elképzelés az, hogy évi egymillió utas fordulna meg a reptéren, ami nem kifejezetten sok, ám a körülmények minden képzeletet felülmúlnak majd.

Az már a látványtervekből is látszik, hogy alighanem a világ egyik legszebb repülőteréhez lesz majd szerencsénk, mind a terminál, a torony, a kifutók, nem beszélve természetesen a belső megvalósításról – egyszóval minden a pénzt és az eleganciát hivatott sugallni.

Nem csak a művészeti alkotásokkal megpakolt terminál lesz klimatizált (ez ugye természetes máshol is), hanem a hangárok is. Az utasoknak rendelkezésükre áll majd csak tagoknak elérhető exkluzív klub.

Az egész építkezés részben az Amaala üdülőközponthoz kapcsolódik, részben az oda érkezőket szolgálja ki, ami egyben meghatározza a pénztárca elvárt vastagságát, hiszen a központ a Mohammad bin Salman természetvédelmi övezetben fekszik.

Luxusbörtön ötszörös fizetésért

Share.

About Author

Leave A Reply