Dárdai Pál magyarságról és a gyerekeiről

0

A német Hertha vezetőedzője, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya alighanem a magyar sport egyik legismertebb alakja. Igazi sikerember, olyannyira, hogy a napokban a Bundesliga játékosai az év edzőjének választották.

Dárdai Pál az az ember, aki külföldön volt képes a tehetségét rengeteg munkával, kitartással és elszántsággal kamatoztatni, és nem csak elfogadtatni, de megszerettetni magát. A berlini Hertha labdarúgó-klubban 286 bajnokin lépett pályára és ezzel klubrekorder, edzőként pedig az Európa Ligát jelentő hetedik helyre vezette klubját.

A szakember 5 mérkőzés erejéig ült a magyar válogatott kispadján is, (3 győzelem és 2 döntetlen a mérlege, miközben a csapat csak egyetlen gólt kapott) amit a Hertha kérésére kellett elhagynia.

A napokban könyv jelent meg az életéről, ezen arról is beszélt, miként marad magyar lassan két évtizede külföldön élve ő és a családja.

„A gyerekeim magyar állampolgárok. Csak magyarok. Ahogy én is, nekem sincs német útlevelem. A gyerekeim Berlinben születtek, de tudják, mit jelent a disznótor, vagy a Balaton. Egy éve a szent koronát is megmutattam nekik. Világvárosban nőttek fel, de magyar a vérük” – mondta.

(Fotó: facebook.com/dardaipal)

Share.

About Author

Leave A Reply