Dánián keresztül egy kínai egyetemre

0

A Balázs in the World blog szerzője Dánián keresztül jutott el egy kínai egyetemre (igaz, csak ideiglenes jelleggel), és nagyon érdekes olvasni, milyen tapasztalatokat szerzett eddig.

„Az iskolával kapcsolatban elég vegyesek az érzéseim. Az oktatás teljesen más, mint Dániában, rengeteg olvasni valót kapunk, órán is és otthonra is. Kicsit olyan, mint a középiskola annak idején, akkor kaptam utoljára házi feladatot, itt pedig ez teljesen megszokott.

Amivel kevésbé vagyok megelégedve, az a tanárok angol szintje. 6 tanárunkból talán 2 olyan van, aki valóban beszél és tanít angolul, nem csak próbálkozik. Ebből kifolyólag a kevésbé jól kommunikáló tanárok órái kissé vontatottak.

Ugyanakkor a tananyag nagyon érdekes. Természetesen minden nap halljuk, hogy Kína szinte mindenben világelső, vagy ha nem, akkor hamarosan az lesz, tehát kissé néha szubjektívnek érzem a „tények” bemutatását.

Rengeteg dolgot hallunk és tanulunk órákon olyan technológiákról, amiknek a hírét se hallottam még Európában, itt pedig már emberek millió használják.

Akár mondhatnám az Online-Supermarketeket, vagy az olyan bevásárlóközpontokat, amik fizikailag csak egy raktárhelységet jelentenek, a vásárlónak pedig csak oda kell állnia, a telefonját ráirányítani a felületre, bevásárolni online, majd percekkel később megkapja a csomagját. Elképesztő.”

Ha sikerült felkelteni az érdeklődésetek, akkor ne habozzatok, és olvassátok el a teljes bejegyzést ide kattintva!

Share.

About Author

Leave A Reply