A dán királynő elvárásai a bevándorlókkal szemben

0

Kemény hangot üt meg II. Margit a bevándorlók kapcsán új könyvében, amikor azt hangsúlyozza, hogy a dán társadalomnak mernie kellene követelményeket támasztani azokkal szemben, akik részévé akarnak válni.

A dán királynő új könyvéből a Berlingske című újságban jelentek meg részleteke (ami nem meglepő, hiszen a lap szerkesztője, Thomas Larsen egyben a könyv szerzője is).

„Attól még, hogy valaki Dániában él, nem válik természetszerűen dánná” – olvasható az egyébként csütörtökön megjelenő könyvben, melyben II. Margit egyebek mellett arról beszél, hogy a dán társadalomnak olykor azt kell mondania a bevándorlóknak, hogy „ez így nem megy”.

A Koppenhágai Egyetem történésze, Sebastian Olden-Jörgensen szerint az uralkodó hangneme érezhetően megváltozott: „Margit királynő hallja a lakosság aggodalmát és most a megváltozott viszonyokra reagál, vagyis arra, hogy az eddig túlnyomórészt toleráns és menekültbarát irányvonal egy egyre nyugtalanabb álláspont felé tolódik el”.

Az 5,6 millió lakosú Dániába tavaly nagyjából 20 ezer bevándorló érkezett, ami messze elmarad attól, ahányan a szomszédos Németországban és Svédországban kértek menedéket.

Share.

About Author

Leave A Reply