Csúnyán megjárhatod a brit jogosítvánnyal

0

A brit kormány szerint ha megállapodás nélkül lép ki a Egyesült Királyság az Európai Unióból, akkor nem lesz garantálható a roamingdíj-mentes mobiltelefon-használat az EU-tagállamokba látogató brit állampolgárok számára, és járművezetői jogosítványaik érvényességét sem feltétlenül ismerik majd az uniós tagországok.

Noha azt a brit kormány is hangsúlyozza, hogy „valószínűtlen” forgatókönyvről van szó, azért az nem túlságosan megnyugtató, hogy egy ilyen Brexit után a jelenleg roamingdíj-mentes telefonálás az unió területén nem lenne garantálható a brit felhasználók számára.

Más kérdés, ha a szolgáltatók erről megállapodnak a partnercégekkel. A brit piac 85 százalékát ellenőrző négy legnagyobb brit mobiltelefon-szolgáltató, a Three, az EE, az O2 és a Vodafone már jelezte, hogy a brit EU-tagság megszűnése után sem tervez módosításokat a jelenleg alkalmazott roamingdíj-gyakorlatban.

KÜLFÖLDI MUNKÁK SZÁZAI EGY HELYEN

Ami a jogosítványt illeti, a Brexit-megállapodás elmaradása esetén a Nagy-Britanniában kibocsátott gépjárművezetői engedélyek önmagukban nem feltétlenül lesznek érvényesek az Európai Unió tagországaiban.

Emellett nem lenne garantálható az sem, hogy az uniós országokban letelepedő brit állampolgárok át tudják cserélni brit jogosítványukat a fogadó ország jogosítványára.

A probléma áthidalható lenne a nemzetközi jogosítvány kiváltásával, amivel bérelni is lehet majd autót.

Megkérdezték a brit kormányfőt, hogyan szavazna egy második Brexit-népszavazáson

(Fotó: pixabay.com/PublicDomainPictures)

Share.

About Author

Leave A Reply