Csúnyán meg lehet járni a magyar-osztrák határon

0

A jelenleg is érvényben lévő koronavírus rendelet szerint Magyarország a járvány szempontjából stabil ország, így nincs semmilyen korlátozás a határon. Legalábbis ezt hitte a 70 éves bécsi Maria Fassl.

A hölgy egy fogorvosi kezelést követően hazafelé tartott, amikor a miklóshalmi határátkelőnél egy rendőr negatív koronavírus tesztet követelt tőle.

„Mondtam neki, hogy Magyarországról jövök, így nincs szükségem koronavírus tesztre” – mesélte az Ö1 rádiónak Maria Fassl, ám a rendőr közölte vele, hogy a szabály múlt vasárnap éjféltől a Magyarországról érkezőkre is vonatkozik.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A rendőr felszólította a hölgyet, hogy adja meg bejelentett lakcímét, ahol majd a karantén alatt tartózkodni fog és töltse ki a szükséges formanyomtatványokat. Maria Fassl ezekről másolatokat sem kapott.

A Nezsideri/Neusiedl am See Járási Hivatal képviselője az ügy kapcsán azt mondta, hogy valószínűleg a szolgálatban lévő rendőrök és katonák voltak tájékozatlanok.

Hétfőn egyébként több hasonló eset is történt. A hölgynek egyébként azt tanácsolták, hogy forduljon a Nezsideri Járási Hivatalhoz és eltörlik a rá kiszabott kötelező karantént.

Bécs 10 év után reálisan

Share.

About Author

Leave A Reply