Családos élet Új-Zélandon

0

Hogyan él egy magyar család két kisgyerekkel Új-Zélandon? Miként változott meg az életük a második gyermek érkezésével? Erről számol be az Új álom blog szerzője.

„Amikor Lili 17 hónapos volt, akkor úgy döntöttem, hogy végleg elhagyjuk a szoptatást. Persze ez nem egyik napról a másikra meghozott döntés volt, hanem hónapokkal azelőtt elkezdett dolog, hogy fokozatosan, szépen lassan leszoktassam a ciciről.

Ennek egyszerű oka volt, szerettük volna Lilinek testvért, de előtte szerettem volna átaludni pár éjszakát, meg szerettem volna ha szervezettem töltekezik vitaminokkal, folsavval.

Aztán jöttek a várakozással teli hónapok, amikor csaknem jött az a tesó, és amikor már kezdtem elengedni a dolgot, szinte ugyanabban a hónapban, mint Lili megfogant Barnus is.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Első számú megállapításom, hogy két gyerekesnek egy részről könnyebb lenni, más részről olyan akadályok elé állít az élet, amit nem is gondoltunk.

Annak nagyon örültem, hogy Lilivel ilyen sok időt tudtunk együtt tölteni. Családi döntés volt Péterrel, hogy nem megyek vissza dolgozni, hanem itthon maradok Lilivel, hogy együtt töltsük az első éveket.

Azt kell mondjam, hogy szuper döntés volt, kialakítottunk egy jó rutint, szuper dolgokat csináltunk együtt. Sok időm jutott rá, és mellette sikerült pihenni is.

Ha kétgyerekes anya leszel, az első számú nehézség, hogy az a tétel miszerint a gyerek alszik, akkor te is pihenj, megdől, hiszen már ketten vannak, és persze az első hónapokban különböző időpontokban aludtak.

De sebaj, a kávémennyiségem növelése segített, segít túlélni a napokat. Az biztos ha bevásárló listát írunk az első dolog amit felírunk az a tej és a kávé. 🙂 (…)

A másik nehézség a testvérféltékenység. Lilivel sokat beszélgettünk a tesó érkezéséről, és mivel a családunk Magyarországon lakik, így Lili mindig mindenhova jött velünk, elkísért a védő nénihez, a vérvételre, így elsőkézből értesült arról, hogy mi is történik odabent a pocakban. Mellette sok mesét olvastunk, mi is történik, ha tesója lesz valakinek.

De azt hiszem nagy meglepi volt neki, amikor kiderült a tesó érkezésével, hogy nemcsak a mi életünk, a családunk élete, de az ő kis élete is változik. Igyekeztünk, hogy a rutinjában ne történjen változás, ugyanúgy felváltva altattuk este, meg fürdettük Péterrel, mint eddig. A nehézség ami egy tesó jelentett, hogy várnia kellett sokat, türelmesebbnek kellett lennie. És hát most már osztozkodni is kell. (…)

És a mi kapcsolatunkban milyen változást hozott a két gyermek? Hát kevesebbet alszunk együtt, néha olyan az éjszakáink, mintha népvándorlás  lenne, senki se ott alszik, ahol lefeküdt, Több kávét iszunk, és hétvégén mindketten felváltva alszunk.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Egy francia család titkai

Share.

About Author

Leave A Reply