Családlátogatás Új-Zélandon

0

Mindig nagy öröm, amikor a család meglátogatja az embert, különösen így van ez, ha olyan messze vetett valakit a sors, mint az Új álom blog Új-Zélandon élő szerzőjét és családját. Ami viszont nekem külön öröm, hogy a poszt mindenki számára érdekes leírásokat is tartalmaz, például a tömegközlekedésről vagy egy szuper autókiállításról.

„Sokat gyalogoltak, és sokat használták a buszokat is. Péterrel odaadtuk nekik a Snapper kártyánkat, amit a buszokon tudtak használni. így egész Wellyt be tudták utazni busz segítségével.

Ha valaki erre jár, és hosszabb időt tölt itt, akkor érdemes beszerezni a kártyát. Olcsóbb a tömegközlekedés vele. A kártyát magát a legtöbb élelmiszerboltban be lehet szerezni, majd pénzösszeget lehet rá tölteni, amit egy-egy utazás alkalmával levon a buszon található leolvasó. Wellington különböző zónákra van beosztva, amelyek más és más összegbe kerülnek az utazások alkalmával.

Nagyon szerencsések voltunk az időjárás tekintetében, egy kezemen meg tudom számolni hány nap esett az eső… Nem sokszor, ami azt jelentette, hogy amit elterveztünk a három hétre, az teljesült is. Mindenhova eljutottunk, ahová szerettünk volna.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY KATTINTÁSRA

Ha éppen esett, vagy nem voltunk biztosak milyen idő lesz, akkor vagy a városba mentünk a Te Papa múzeumba, vagy pl: egy csodás autókiállításra.

Paraparaumuban található Új-Zéland egyik legnagyobb autókiállítása. Na nemcsak autókat, hanem motorokat is lehet találni, sőt egy repülő is van, ha pontosak akarunk lenni. Kész időutazás, olyan ritkaságokat lehet találni itt, amit máshol már nem nagyon látni.

Péterrel már nem először voltunk, de még mindig tátott szájjal tudtunk végigsétálni az autók között. És hát Lili is imádja az autókat, így ő se unatkozott.

Zealandia is nagy kedvenc, sokat járunk ide. Gyönyörű erdős rész, egy mesterséges tóval, és rengeteg madárcsicsergéssel.

Aki a természetet és a madarakat szereti, annak kötelező. Nagyon vigyáznak rá, sok önkéntes van, aki jön és rendben tartja az erdei ösvényeket, kirándulásokat szervez, madarakat mutat be. Éjjel kiwi nézőbe is lehet jönni.”

A teljes poszt jó sok képpel itt található, ne hagyjátok ki!

A hazaköltözés kihívásai

Share.

About Author

Leave A Reply