Csak rossz hír jutott a Nagy-Britanniában élőknek

0

A szigetországban két éve nem volt olyan sok munkanélküli, mint tavaly év végén. Ha ez nem lenne elég, a bérek is alig növekedtek, a hír hallatán pedig esett az angol font. Hát kijut a jóból.

Öt éve nem látott mértékben emelkedett a brit munkanélküliségi ráta 2017 végén, egyébként pedig két éve nem volt emelkedés, szóval ez duplán rossz hír az ott élőknek.

Ráadásul a bérek is alig növekedtek, a hír nyomán pedig esett az angol font árfolyama az amerikai dollárhoz képest. A brit termelékenység viszont egy évtizede nem tapasztalt magasságba emelkedett.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Keresd nálunk!

Közben a napokban jelent meg a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb országjelentése, mely szerint visszahúzza a brit gazdaságot az ország távozása az Európai Unióból.

A gyengülő font okozta magasabb infláció annak ellenére visszafogja a brit lakosság költekezését, hogy a világgazdaság összességében erősödik – hívta fel a figyelmet az IMF.

Annyi azért pozitívum, hogy részben a gyengébb font megnövelte a brit termékek iránti külföldi keresletet, ami részben pótolja a gyengébb belföldi kereslet és befektetés okozta kiesést.

A nap, amely megváltoztatta az életem

(Fotó: flickr.com/Lydia)

Share.

About Author

Leave A Reply