Budapesti járatokat is érint a Lufthansa-káosz

0

Nem kevesebb, mint 800 (nyolcszáz) járatot töröl kedden a Lufthansa légitársaság. Az ok: a földi csomagkezelő és támogató személyzet, valamint a reptéri tűzoltóság egy részének sztrájkja. A törlés több budapesti járatot is érint.

A sztrájk miatt a Lufthansa napi öt frankfurti járatából három sem indul el Budapestről, ezek az 1335-ös, 1337-es és 1345-ös járatok, a napi négy müncheni járatnak pedig felét törölték, az 1677-es és az 1681-es nem indul majd el Budapestről.

A frankfurti, a müncheni, a kölni és a brémai repülőtéren a földi csomagkezelő és támogató személyzet, valamint a reptéri tűzoltóság egy része szünteti be a munkát kedd hajnal 5 óra és délután 18 óra között.

Emiatt a Lufthansa 1600 menetrend szerinti járatából nyolcszázat törölt, köztük 58 nagy távolságú járatot. A járattörlések mintegy 90 ezer utast érintenek. A menetrend várhatóan szerdán áll helyre.

A Lufthansa hétfőn alternatív menetrendet tett közzé, és arra kérte az utasokat, hogy a Lufthansa.com webhelyen ellenőrizzék járatuk állapotát.

Külföldre mennél dolgozni? Válogass itt közel ezer állás közül!

Share.

About Author

Leave A Reply