Budapesten évi 63 ezer forint, Bécsben ingyen van, mi az?

1

Nyilván sok minden eltérés a van a különböző fővárosok között, ebben az esetben viszont egy egészen érdekes összehasonlítással szembesülhetünk a magyar és az osztrák fővárossal kapcsolatban.

Nézőpont kérdése, hogy mennyire fontos, érdekesnek viszont érdekes, hogy a magyar fővárosban élő kutyások (Budapesten nagyjából 200 ezer kutya élhet) milyen feltételekkel utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön kedvenceikkel.

Nos, a budapesti szabályozás szerint abban az esetben nem kell fizetni a tömegközlekedésen való szállításért, ha a kutyánkat kézipoggyász méretű zárt szállítóba tesszük, amelyből az utazás alatt nem tud kiszabadulni.

Minden más esetben fizetni kell, ráadásul teljes menetjegyet, ami azt jelenti, hogy 350 (a sofőrnél véve 450) forintba kerül a kedvenc szállítása. Természetesen ha valaki gyakran utazik így, vehet ebbérletet is, ennek ára havi 5 250 forint, ami egy év alatt 63 ezer forint.

Ausztriai munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Bécsben ez úgy néz ki, hogy akinek éves bérlete van, az ingyen szállíthatja a kutyáját, tehát nem kerül egy centjébe sem. Akinek nincs, annak félárú jegyet kell vennie, ami 1,2 euró (380 forint).

Budapesthez hasonlóan ha állatszállítóba befér egy kisméretű kutya, akkor ingyen utazhat – jegyezte meg a Pénzcentrum.

Pozsonyban félárú jegyet kell venni kutyák számára. A kétzónás jegy, amely negyedóráig érvényes, 0,35 euróba (108 forint), a félóráig érvényes pedig 0,45 euróba kerül (139 forint).

Zágrábban a budapestihez hasonló a helyzet, teljes árú jegyet kell venni a kutyáknak, amelyből a legolcsóbb 4 kunába kerül (166 forint) és 30 percig érvényes.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

(Fotó: pixabay.com/MustangJoe)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Kit érdekel ez Pesten, felviszik a villamosra/buszra a blökit, oszt kész. (nem tökölnek a jeggyel)

Leave A Reply