Budapest, a köztes világ

0

Aki követi a Szerelem Salvadorban blogot (nagyon ajánlom!), az talán emlékszik rá, hogy szó volt arról, hogy szerzője – legalább egy időre – hazaköltözik Brazíliából. Nos, a jelek szerint ez megtörtént.

„Salvador a világ egyik végén, én a másikon. Őszben, falevél hullásban fújom ki és szívom be a hideg levegőt a reggeli ködös Budapesten. Biztonságban vagyok. Itt nincsenek fegyverek, vagy pólók alá rejtett éles kések. Szabad vagyok. Munkába menet és jövet gondolhatok arra, amire csak akarok, nem kell figyelni a lesben álló veszélyre.

Győr az ország egyik végén, én a másikon. A gyermekkoromtól gondosan elzárva sétálok az esős Budapest hatodik meg hetedik kerületében. Biztonságban vagyok.

Nincsenek papára emlékeztető utcák, s mama illatát megidéző szelek sem fújnak a nagykörúton.  Itt nincs egy lélek, akivel közös genetikai múltat őriznék. Burokban vagyok. Az én territóriumom ez, a nagy Budapest. (…)

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

Salvador minden veszélye ellenére mégis csak a legnagyobb szabadságot és biztonságot adta nekem. Nem volt tegnap és húsz meg huszonötévvel azelőtt sem.

Akkorok és mostok voltak, én voltam, Léna a múlt nélküli, Léna a bűntelen, a megbélyegezetlen. Csupa örömmel és egy addig ismeretlen érzéssel voltam átitatva minden nap, a felszabadultságéval. Vagy inkább a megváltáséval, azt hiszem.

Budapest az én köztes világom ebben a furcsa háromszögben.”

Szokás szerint ez csak ízelítő a teljes posztból, amit itt találtok.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: pixabay.com/charlemagne)

Share.

About Author

Leave A Reply