Brüsszel kiáll az ausztriai magyarok mellett

1

Az Európai Bizottság nem támogatja az új bécsi kormány javaslatát, mely szerint az Ausztriában dolgozó külföldiek (így magyarok) saját országukban élő gyerekeik után alacsonyabb családi pótlékot kapjanak.

Az Európai Bizottság szociális és munkaügyért felelős tagja Budapesten hangsúlyozta: mindenki ott jogosult az ellátásra, ahol a járulékot fizeti.

A pénteken a magyar fővárosban tárgyaló Maryanne Thyssen azt mondta, éppen ezért az Európai Bizottság javaslatai között sem szerepel ilyen típusú különbségtétel.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Más kérdés, hogy a protokoll szerint az testület csak akkor léphet, ha az osztrákok egyáltalán elfogadják a javaslatot. „A jelenleg az osztrák parlament előtt levő javaslat elfogadása esetén megvizsgáljuk azt, és ha nem felel meg az uniós szabályoknak, annak megfelelően reagálunk” – mondta a hvg.hu kérdésére a főbiztos.

Maryanne Thyssen egyébként tavaly éppen Budapesten egyszer már megfogalmazott hasonló véleményt az indexálásnak nevezett különbségtételről. Ezt nem az osztrákok vetették fel először, de ott született eddig a legkonkrétabb elképzelés és ott került a legközelebb a megvalósuláshoz.

A főbiztos akkori nyilatkozata azt sugallta, hogy az ügyben akár kötelezettségszegési eljárás is indulhat. Kérdés, hogy mikor, és azt követően ha a bíróság megsemmisíti az osztrák szabályozást, a kieső pénzt utólag visszakapják-e az érintettek.

Orbán: hátrányosan megkülönböztetik az ausztriai magyarokat

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Helló, Ausztria is bevezeti a Bözske utalványt, (belépnek jó magyar példa szerint a Gazdálkodj Okosan” című szocialista játékba)
    És vannak olyan okosak, hogy azt mondják a románnak: Hé Te román, kinek 4 purgyéka vínnyog Iasiba, megkapod a 4 purgyékod után a rakás pénzt, csak “Bözske utalványba” amit itt kell elköltsél AT ban füzetre, hátizsákra, laptop ra, gyerek ruhára, meg amire akarod te román, a lényeg, hogy itt veszed meg, oszt utána füstölhetsz haza korom fekete kipuf gázzal azzal a tetv*** szakadt pekós 20 éves mikrobusszal, hogy fulladna bele az összes pekós.

Leave A Reply