Britek, akiknek Magyarország a biztos pont

0

Neil Stevens és Ken Jones 2007-ben döntöttek úgy, hogy elegük volt az Egyesült Királyságból, határátkelők lesznek. Egy ideig fontolgattak egy finnországi költözést, végül Magyarországon kötöttek ki, ahol azóta is élnek.

Neil Stevens logopédus volt, autista gyermekeket tanított, majd tanárokat képzett, miközben rengeteget utazott. A korábban szintén brightoni lakos Ken Jones nyomdász volt, de gerincproblémái miatt azt abba kellett hagynia, ezért utána besegített inkább Neil munkájába.

Magyarországi életüket Mosonmagyaróváron kezdték, majd Zalaszántón kötöttek ki. Eleinte teljes önellátást terveztek, zöldségtermeléssel, állattartással, aztán közben kitalálták, hogy nyitnak egy angol teázót mellette egy teamúzeummal.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A dolog azonban a vártnál nehezebben ment, a megvásárolt ház felújítása alatt többször átverték őket, így végül bezártak. Így kerültek Balatonmagyaródra, ahol szívesen fogadták a vállalkozást és az ingatlan is sokkal inkább szem előtt van, ami egy teázó esetében nem utolsó szempont.

Az új ház még csak félig van kész, de a teázó már kinyitott, igaz, nem állandóan, mert az egyelőre nem éri meg, most még csak bejelentkezés alapján fogadnak vendégeket – mondták.

Ma már fel sem merül bennük, hogy máshol éljenek, Magyarország lett számukra a biztos pont.

„Két típusú külföldi van. Aki szeretne beilleszkedni, részt venni a falu életében, megtanulni a nyelvet, és aki nem. Mi az előbbi csoporthoz tartozunk és azok társaságát is keressük. Az egyik szomszédunk amerikai, a másik német, sok holland ismerősünk van, és persze britek” – mesélték az Indexnek.

Angol ex-rendőr: szerelemből Magyarországra

(Fotó: facebook.com/florridoraspantry)

Share.

About Author

Leave A Reply