A brit nagykövet üzent az ottani magyaroknak

0

Iain Lindsay arról is beszélt egy interjúban, mi lesz a szigetországban élő magyarokkal a Brexitet követően, illetve mire számítsanak azok, akik most gondolják úgy, hogy belevágnak a kalandba.

A brit nagykövet a Magyar Nemzetnek adott interjúban kifejtette: „a magyaroknak nem kell elhagyniuk Nagy-Britanniát, amikor az kilép az Európai Unióból, szívesen látjuk őket, és jelenleg nem is kell tenniük semmit, csak a Brexit után kell letelepedett státuszért folyamodniuk”.

Tehát azoknak, akik már legalább öt éve, legálisan, életvitelszerűen élnek a kilépés pillanatában a szigetországban (azaz 2014 márciusa előtt érkeztek) nem kell mást tenniük, csupán letelepedett státuszt igényelniük.

Mutass fityiszt a Brexitnek! Válogass nagy-britanniai álláslehetőségek közül!

És mi a helyzet azokkal, akiknek még ketyeg az óra és nincs meg az öt évük? Iain Lindsay tisztázta a szabályokat: „Ha most érkeznek hozzánk, várnak öt évet, és megkaphatják a letelepedett státuszt. A javaslatunk szerint az uniós állampolgárok a kilépésünk utáni átmeneti időszakban is jöhetnének hozzánk legálisan dolgozni és élni, csupán regisztrálniuk kellene – erre jelenleg még nincs szükség, csak a kilépés után lenne. Tudom, hogy sokan aggódnak, mi fog történni velük, mit kell tenniük.”

Nagy-Britannia továbbra is a bevándorlás országa lesz

Theresa May miniszterelnök egy új bevándorlási rendszer kidolgozására kérte fel ősz elején az úgynevezett migrációs tanácsadó bizottságot, amelyben e kérdés szakértői ülnek. Valószínűleg jövő év decemberére készülnek majd el javaslatukkal – írta a Magyar Nemzet.

Akárhogy is, Nagy-Britannia a bevándorlás országa marad, de az érkezők száma korlátozott lesz.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Share.

About Author

Leave A Reply