Brit gyerekétkeztetés: világsztár a politikus ellen

0

Marcus Rashford, a Manchester United játékosa nyáron sikeres kampányt folytatott annak érdekében, hogy a kormányzat az iskolai szünetben is biztosítson ingyenes étkezést a szükséget szenvedő gyerekeknek.

Most egy parlamenti képviselőt tett helyre a Twitteren a csatár, aki azt mondta, egy másik étkeztetési kampány kapcsán, hogy a szülők dolga lenne etetni a gyerekeket.

Marcus Rashford közvetlenül a képviselőnek válaszolva azt írta, hogy ő még sosem találkozott olyan szülővel, aki ne érezte volna a saját felelősségének a gyerekei táplálását.

Ezért a képviselő jól tenné, ha tweetelés előtt beszélgetne érintett családokkal, akik éppen az ilyen megszólalások okozta szégyen miatt nem mernek segítséget kérni, pedig szükségük lenne rá.

A labdarúgó hozzáállását sokan dicsérték a közösségi oldalon, és mint többek között írták, elég szomorú egy demokráciában, hogy egy 22 éves profi futballista több empátiával fordul mások felé, mint egy megválasztott parlamenti képviselő. Mások pedig a képviselő arrogáns nemtörődömségét, tudatlanságát emlegették fel a kommentekben.

De olyanok is voltak, akik a képviselő mellé álltak, és azt írták, hogy a beszélgetés kontextusában nem volt olyan felháborító a kijelentés, hiszen azt kérdezték Kevin Hollinrake-től, hogy szerinte a kormány feladata-e az éhes gyerekeket megetetni, amire ő azt válaszolta, hogy a szülőké, ha tudják.

A kommentelő hozzátette, hogy szerinte viszont a kormány és a társadalom feladata segíteni azokat, akik ezt mégsem tudják megtenni.

A fiatal focista, a sikeres kampányon túl, több szervezettel is összefogott, hogy enyhítsenek a gyermekszegénységen.

Igazi példakép lett a világsztár futballista

(Fotó: pixabay.com/EdMontez)

Share.

About Author

Leave A Reply