Brexit: nem az ötlet rossz, a kivitelezés pocsék

0

A hat éve az Egyesült Királyságban élő Manolis nem tervez elköltözni a szigetországból a kilépést követően sem. Nem túl lelkes híve az EU-nak, elsősorban azért nem, mert a németek fújják benne a passzátszelet, néhány tagállam lelkes asszisztálása mellett.

Az Egyesült Királyság lehetett volna az ellensúly, ám nem így döntött, kimaradt az euróból (ami szerinte jó döntés volt) és a schengeni övezetnek sem tagja.

„Mindezeket figyelembe véve úgy gondolom, a Brexit nem rossz ötlet. Persze, belül kell lenned, hogy megváltoztathasd a dolgok menetét, ám az Egyesült Királyság a hetvenes évek óta tag és mégsem történt semmi.

A Brexit levezénylése viszont rosszul megy. A kilépés támogatói közül sokaknak fogalmuk sincs, miről beszélnek, amikor azt mondogatják, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unió helyett majd más országokkal kereskedik.

Az uniós támogatástól függő brit régiók szavaztak a kilépés mellett, majd arra kérték a brit kormány, hogy garantálja nekik a jövőbeni támogatásokat. Vicc” – írta Manolis.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Szerinte a Brexit-tábor annyira nem hitte el, hogy nyerhet, hogy semmilyen tervük nem volt erre az esetre. A referendum után lassan 3 évvel a brit kormány egyetlen javaslatot tett, amit elutasítottak, és mivel már nincs idő egy újabb kidolgozására, jobb, ha mindenki felkészül a megállapodás nélküli kilépésre Manolis szerint.

Mindez áruhiánnyal jár majd együtt addig, amíg fel nem áll az infrastruktúra. Azt jelenti, hogy a brit vállalatoknak nehezebb lesz majd Európa többi részével kereskedni, ez munkahelyekbe kerül majd, míg a multicégek közül sokan átköltöznek a kontinensre, és veszélybe kerül a közegészségügy.

Manolis úgy látja, hogy ha végig a megállapodás nélküli kilépés lett volna a terv, akkor a 3 év alatt fel lehetett volna készülni a fenti problémákra, de még a Brexit-táboron belül sem volt egyetértés arról, milyen kilépést szeretnének.

Csak a népszavazási kampányban tolt hazugságokban volt egyetértés, aminek ékes példája Manolis véleménye szerint az az összeg, amit az EU-befizetés helyett az NHS-nek ígértek.

„Másfelől a maradáspártiak 3 év elteltével sem értik az emberek miért szavaztak a kilépésre. A tőzsdével, bankokkal, stb. érvelnek olyan embereknek, akik heti 40 óra munkát dolgozva sem képesek egy pár cipőt venni maguknak. Ha 0 órás szerződéssel alkalmaznak, akkor a legkevésbé a bankár elmaradó bónusza és a tőzsde érdekel.

Ha azt látod, hogy azok, akik ilyen helyzetbe hoztak, a maradást támogatják, akkor az ellenkezőjére fogsz voksolni. A maradáspártiak képtelenek voltak példákkal elmagyarázni az embereknek, milyen anyagi és hétköznapi következményekkel jár majd a Brexit, és ez semmit nem változott három év eltelével sem” – írta Manolis.

Miért nem megyek vissza Magyarországra?

Share.

About Author

Leave A Reply